Viis supertoitu, mida võiks lastele regulaarselt pakkuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Praegusel ajal kasvavad lapsed üles koos kiirtoiduga. Neil on kerge ligipääs erinevatele krõpsudele, maiustustele, hamburgeritele ja limonaadidele, millel pole peaaegu üldse toiteväärtust. 

Kuid lapsed vajavad toitaineid rohkem kui täiskasvanud, et nende immuunsüsteem saaks välja arenenda ja et lapsed saaksid kasvada. Selleks, et su laps tarbiks piisavalt tervislikke toite ja sa ei peaks tema tervise pärast muretsema, lisa tema menüüsse allpool nimetatud toiduaineid, soovitab healthmeup.com.

Piim

Piimast saab kaltsiumit, D-vitamiini ja fosforit, mis on luude ja hammaste arenguks hädavajalikud. Lisaks on piimas palju teisi vajalikke toitaineid nagu valgud, tsink, A-vitamiin, vitamiinid B2 ja B12. Kui lapsele ei meeldi piim, paku talle jogurtit või piimakokteili.

Munad

Munades on palju valke ja B-vitamiini, mis on lapsele kasvueas väga kasulikud. Küpseta mune mitmel erineval moel, valmista näiteks munaputru, keeda või prae mune, lisa mune salatitesse jne. Kui pakud lapsele kogu aeg ühtmoodi valmistatud mune, siis võib ta kiiresti sellest roast tüdineda. 

Maguskartul

Maguskartulis ehk bataadis on palju beetakaroteeni, A-, C- ja E-vitamiine, kiudaineid, kaltsiumit ja rauda. Maguskartulit võib pidada kõige kasulikumaks juurviljaks. Maguskartulit võib keeta, küpsetada või isegi grillida ning valmistada sellest mõnus vahepala. Kui lastele meeldivad friikartulid, asenda tavaline kartul maguskartuliga, et nad saaksid rohkem kasulikke toitaineid.

Oad

Ubades on palju valke, kaltsiumit, kiudaineid ja antioksüdante. Oad ei sisalda palju rasva, kaloreid ega naatriumi. Ubade lisamine laste menüüsse kindlustab, et lapsed saavad piisavalt energiat ja toitaineid. 

Kala

Kala on hea omega-3-rasvhapete allikas. Omega-3-rasvhapped mõjuvad hästi aju arengule ja parandavad nägemist. Paku lapsele regulaarselt näiteks lõhet ja tuunikala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles