Mida võiks täna muuta, et elu oleks viie aasta pärast parem?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida me saaksime täna teha, et meie elu oleks viie aasta pärast parem? Tegelikult on nii mõnigi tegevus või harjumus, mille võiksime täna omaks võtta ja mille eest võime iseendale 2019. aastal tänulikud olla.

1. Leia omale sportlik hobi, millega saad aastaid tegeleda. Vastasel juhul võib istuv eluviis, mis saab tavaliselt alguse ülikoolis ja jätkub kontoris töötades, su kehale liiga teha ning mõjuda negatiivselt rühile, kirjutab Business Insider.

2. Kirjuta üles märksõnad, mis iseloomustavad su päevategevusi. See võib tunduda tühine, kuid see näitab sulle selgelt, kuidas sa oma päeva sisustad. Harvardi ärikoolis läbi viidud uuring näitas, et kui päeva lõpus kulutada 15 minutit oma tegemiste üles märkimisele, siis see aitab inimestel tõhusamalt oma aega planeerida.

3. Räägi iga päev vähemalt ühe võõraga. Võõrad = võimalused. Võimalused uusi tutvusi luua, uusi ideid leida, saada üle hirmust võõrastega rääkimise ees, uusi äriideid leida jne. See, keda sa tunned, mõjutab su karjääri kujunemist, seega tasuks oma suhtlusvõrgustikku laiendada.

4. Õpi hästi kuulama. Inimestele meeldib endast rääkida, seega õpi neid kuulama.

5. Ära raiska aega. Elu koosneb päevadest, päevad tundidest, tunnid minutitest. Ja meil kõigil on päevi, tunde ja minuteid vaid loetud arv.

6. Leia õnn oma unistusi ellu viies. Selle asemel, et teha seda, mida teised eeldavad, et sa teeksid, tee parem seda, mida sa ise teha tahad. 

7. Loo tugevaid sõprussidemeid ja käitu inimestega kenasti. Sa ise ei pane seda tähele, kuid sa oled väga oma sõprade moodi.

8. Säästa raha.  Pane igal palgapäeval veidike raha kõrvale. Tee seda kohe esimesel päeval, et sa ära ei unustaks või et ei tekiks kiusatust seda edasi lükata.

9. Õpi häbi- ja kahtlustundega toime tulema. Me kõik kogeme neid tundeid, aga vaid vähesed meist oskavad negatiivsete tunnetega toime tulla.

10. Mine välja. Väga lihtne on end siseruumidesse unustada. Mine võimalikult tihti välja, matka. Psühholoogid on kindlaks teinud, et vabas õhus viibimine on hea viis depressiooni ja läbipõlemise ennetamiseks.

11. Õpi tundma inimesi, kes sinust erinevad. Erinevate huvide ja maailmavaadetega inimesi tasub tundma õppida, sest on kindlaks tehtud, et me langetame paremaid otsuseid, kui oleme mitmekesisemas seltskonnas.

12. Sea omale minimaalsed eesmärgid. Loe päevas 15 lehekülge mõnest raamatust, tee 20 kätekõverdust ja kasuta hambaniiti vaid paari hamba puhastamiseks. Sellise suhtumisega saab suuri projekte muuta päevasteks ülesanneteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles