Toitumisnõuandeid ühepäevase puhastuskuuri jaoks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meie keha puutub iga päev kokku paljude erinevate toitude ja jookidega. Täidame end liha, juurviljade, teraviljatoodete, piimatoodete, suhkru, alkoholi ja paljude muude söökide-jookidega. Kas oled kunagi mõelnud sellele, kui palju peab keha vaeva nägema, et kõiki neid sööke-jooke seedida?

Ka keha väsib ja kaotab asjatult energiat, kui oled teda erinevate roogadega liigselt koormanud. Võivad tekkida seedeprobleemid, kõrvetised ja teised seedimisega seotud tervisemured. Seetõttu oleks mõistlik aeg-ajalt kehal puhata lasta, et organism saaks rahuneda ja terveneda, soovitab healthmeup.com.

Selleks, et keha saaks vähemalt ühe päeva puhata, ei pea tingimata ekstreemsustesse laskuma ja paastu pidama. Lihtsa puhastuskuuri abil saab lubada kehal taastuda ja energiat varuda. Siin on mõned nõuanded, kuidas viia läbi ühepäevane puhastuskuur oma kehas.

Joo sidrunivett. Alusta oma päeva klaasikese sooja veega, millesse on pressitud värsket sidrunimahla. Sidrun on aluseline ja aitab kehas normaalset tasakaalu taastada. Sidrunivee joomine aitab kehast mürkained välja viia.

Roheline smuuti on ideaalne hommikusöök. Rohelises smuutis on palju vitamiine ja mineraale, mis annavad kehale vajalikke toitaineid, et sa oleksid värske ja energiline. Pane kannmiksrisse lehtkapsast, spinatit ja veidike peeti, et valmistada eriti tervislik jook.

Iga söögikorra juures võiks olla värskeid lehtköögivilju. Ürita iga söögikorra ajal süüa võimalikult palju juur- ja köögivilju. Valmista küpsetamata lehtköögiviljadest salat. Ilmselt ei ole see paljude jaoks kõige isuäratavam suutäis, aga sa sööd seda ju vaid korra nädalas. Lehtköögiviljad kiirendavad keha puhastusprotsessi.

Ära unusta kiudaineid. Lisa oma puhastuskuuri kindlasti kiudaineid, mis aitavad kiiremini seedida. Kasuta söökides chia või linaseemneid, need on ideaalsed kiudainete allikad. 

Eelista taimeteed. Kui tahad oma keha puhastada, siis ära joo kindlasti kohvi ega musta teed. Kui tunned vajadust kofeiini järgi, võta lonks taimeteed, sest see aitab paremini keha puhastada. Lisa teele näiteks ingverit, piparmünti või muud meelepärast maitsetaime, mis parandavad veelgi mürkainete väljutamist kehast.

Kui kõht on tühi, võta puuvili. Puuvilju tasuks süüa siis, kui su kõht on tühi. Sel viisil puhastavad puuviljad kõige paremini organismi ja annavad samas piisavalt energiat, et saaksid oma keha mõistlikult kasutada.

Joo palju vett. Puhastuskuuri oluline osa on vee joomine. Selleks, et mürkaineid oma kehast välja ajada, kuid mitte liigselt vedelikku kaotada, tuleb pidevalt vett juua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles