Häid nippe, kuidas seltskonnas ebamugavat vaikust vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me kõik oleme olnud olukorras, kus kohtingul olles või ka suuremas seltskonnas saavad ühel hetkel jututeemad justkui otsa ja olukorra haarab ebamugav vaikus. Keegi ei oska kuidagi olla ega midagi öelda, et õiget meeleolu luua. Mida tasuks sellises olukorras teha?

Muidugi võib viriseda halva ilma üle või rääkida oma tööst. Ja kui asi muutub juba väljakannatamatuks, siis võib ju alati «kogemata» oma telefoni vaadata ja avastada, et pidid ju sõbrannale helistama. Aga kas need lahendused ei tundu mitte igavatena? YourTango pakub välja mõned head nipid, kuidas järgmine kord ebamugavast vaikushetkest kiirelt pääseda.

Kui oled kohtingul, ütle oma kaaslasele: «Su elu kõige piinlikum hetk - räägi sellest!» See võib tabada teda ootamatult, aga suure tõenäosusega suhtub kaaslane sellesse huumoriga ja võimalik, et sellest ettepanekust areneb välja teie kõige huvitavam vestlus. PS: ole valmis ka oma elu kõige piinlikumast hetkest rääkima!

«On sul/teil mõni varjatud anne, millest te tahaksite rääkida?» See sobib nii kohtingul kui ka suuremas seltskonnas kasutamiseks. Kui küsimusele ei tule ühtegi põnevat vastust, siis tõenäoliselt saate vähemalt hea kõhutäie naerda.

Kohtingul olles võib kriitilisel hetkel öelda kaaslasele näiteks: «Kas ma võin midagi üles tunnistada?» Kuid veendu, et sul oleks tõesti midagi siirast jagada. Taolised hetked muudavad olukorra pingevabamaks ja partner tunneb end sinu seltskonnas mugavamalt.

«Millisesse kuulsusesse te salaja armunud olete?» See teema tekitab seltskonnas kindlasti palju nalja. Ja võid täiesti kindel olla, et kõigil on vähemalt üks kuulsusest silmarõõm. Igaüks ei taha seda võib-olla tunnistada, aga teiste avameelsus võib ka kõige kinnisemad inimesed avameelseks muuta.

«Milline on teie keelatud nauding?» Olgu selleks šokolaadiga liialdamine või romantiliste komöödiate vaatamine, meil kõigil on asju, mida me julgeme vaid üksi nautida. 

Kohtingul olles on hea «jääd murda» näiteks sellega, kui palud partneril end viie omadussõnaga kirjeldada. Noorte seas võib populaarsem olla näiteks see, kui partner kirjeldab end viie emotikoniga. Sel viisil saab teise inimese eelistuste kohta nii mõndagi teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles