Viis toiduainet, mis tekitavad suvel hea enesetunde

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on hea aeg, mil investeerida toiduainetesse, mis tekitavad hea enesetunde. Isegi, kui sa ei armasta teatud toiduaineid, võib sind üllatada, kuidas neid oma menüüsse oskuslikult peita. Kõik ikka selleks, et suvel oleks tuju hea ja tunneksid end hästi!

Lehtkapsas. Lehtkapsas on toiduaine, mida enamik inimesi sööb vaid seetõttu, et see on tervisele niivõrd kasulik. Paljud ei armasta lehtkapsast paljalt süüa, ent näiteks smuuti sees pole seda tundagi, kuid vajalikud vitamiinid saad siiski kätte, kirjutab Allwomenstalk. 

Maasikad. Suvi on paljude jaoks tõenäoliselt aeg, mil tarbitakse kõige rohkem erinevaid marju ja puuvilju. Puuviljad on suvel mõnusalt värskendavaks ja kergeks vahepalaks ning paljude suureks lemmikuks on just maasikad. Kui lehtkapsast ei armastata paljalt süüa, siis maasikate puhul pole see mingiks probleemiks. Ent kui soovid lisaks maasikatele veel mõnda muud maitset, söö neid mõnusaid marju näiteks kreeka jogurtiga või lisa smuuti sisse.

Tomat. Kodumaine tomat on suvel eriti magus ja mõnus vahepala, mis sobib hästi võileiva peale, salatitesse või paljalt söömiseks. Tomatis olevad vitamiinid kaitsevad nahka ja kui lisada tomatile veel basiilikut, siis tuleb õhtul ka uni kiiremini.

Arbuus. Arbuus on suvel paljude inimeste lemmik. Selles on palju vett ja arbuusi maitse on niivõrd väskendav, et palaval suvepäeval pole sellest paremat vahepala. Arbuus täidab kõhtu ilma rasket enesetunnet tekitamata, lisaks aitab see ennetada vedelikupuudust. Arbuusis on ka palju vitamiine, mis teevad su kehale vaid head.

Erinevad kalad. Suvi on teada tuntud grillihooaeg, kuid pidev grillvorstide ja -lihade söömine soodustab kaalutõusu ja tekitab raske enesetunde. Proovi hoopis kala grillida. Kala on lihast tervislikum ja kergem toit, lisaks on kalas palju vitamiine ning mineraale, mis võitlevad depressiooniga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles