Mood madrusesärgi tuules

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trendikalt laiema joonega: topp 29,95 eurot, H&M.
Trendikalt laiema joonega: topp 29,95 eurot, H&M. Foto: SCANPIX

Sest peale, kui läinud sajandi alguskümnendeil sai päikesevõtmisest moodsa jõudeelu vorm ja nooblim seltskond kolis supelrandadesse aega veetma, on madrusesärgi triibud, tumesinised kuldnööpidega bleiserid ja purjekingad moepilti ringlema jäänud.

Nimetatagu seda meremehe- või jahtklubi­stiiliks, sini-puna-valge triibustik on sõltumata moekapriisidest suvemoes kindla klassikana alati olemas. (Laiemad) valged või tumesinised püksid, sinine, punane või valge bleiser ja triibuline pintsak või T-särk on midagi sellist, mis võiks garderoobis tagavaraks olla.



Need sobivad ka juhuks, kui on vaja mõnel suveüritusel esinduslikum välja näha – mõjub ühtaegu korrektselt ja suvevärskelt. Viimast eriti siis, kui neile tavapärasematele kooslustele lisada mõni muu lustakas värvikild, näiteks kollane või roheline, või muster, mida praegune mood soojalt soovitab. Või siis otsustada hoopis kontrastse musta-valge triibu kasuks.



Ent madruseklassikat võib garderoobi poetada ka väiksemates annustes, olgu see kingapaar, vöö või siis hoopis bikiinid nendeks päevadeks, kui rannailma lubatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles