Kuidas muuta laste suvevaheaeg tervislikuks ja aktiivseks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas muretsed, et laps veedab suure osa suvest teleri ees või nutitelefoniga mängides? Kardad, et laps sööb vanaema juures liiga palju maiustusi?

Briti naisteportaal Female First pani kirja viis asjalikku nõuannet, kuidas lapsevanemad saaksid laste suvevaheaja muuta aktiivsemaks ja tervislikumaks.

1. Ära lihtsalt loe toiduainete silte. Mõista, mida sa loed. Toiduainete pakendid kuuluvad suurettevõtete turundusstrateegia juurde, seega kõik tähtsad detailid, mida tarbija võiks antud toiduaine kohta teada, võivad olla varjatud. Veendu, et toiduainete sisu oleks sinu jaoks selge, vastasel juhul ei tasu neid osta.

2. Värvikirev taldrik on hea algus. Pane toidulauale võimalikult palju looduslikke ja värvilisi toiduaineid. Mitmekesisus on toitumise puhul väga oluline ja värvidega on kerge laste tähelepanu võita.

3. Leia lastele füüsilisi tegevusi. Ürita lastega koos võimalikult palju liikuda. Ära anna lastele halba eeskuju diivanil telerit vaadates, vaid veetke võimalikult palju aega värskes õhus. Kui ilmad on vihmased, minge kasvõi kinno või kuskile kodust eemale. Peaasi, et lapsed saaksid liikuda.

4. Lase lapsel mänge valida. Ära sunni last tegelema spordialadega, mis sulle meeldivad, kuid talle hästi ei sobi. Võib-olla tahaks laps mängida rahvastepalli või tennist, kuid sina eelistad korvpalli. Lase lapsel valida ja tee temaga seda, mida tema tahab. Sel viisil julgustad last aktiivsem olema ja rühmategevustest osa võtma. 

5. Üks päev olgu elektroonikavaba! Praegusel ajal võib olla keeruline last nutitelefonist või tahvelarvutist eemale saada. Leppige kokku, et vähemalt üks päev nädalas on selline, kui te ei kasuta erinevaid nutiseadmeid ega arvutit. Peagi märkad, kui palju selle ühe päevaga on võimalik ära teha ja sel on väga positiivne mõju sinu ning lapse tervisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles