Levinud müüdid akne kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Akne on probleem, mis võib esineda nii teismelistel kui ka täiskasvanutel. Selle kohta on ajapikku tekkinud aga palju valearvamusi

Akneprobleemile on tihti väga raske lahendust leida. Fox News toob välja seitse levinud müüti akne kohta:
 

1) Sinu toitumine ei mõjuta aknet – Teadlased on kindlaks teinud, et igapäevane toitumine mõjutab suurel määral sinu näonahka. Suure suhkrusisaldusega tooteid, piimatooteid ja rasvaseid toite tarbides on suurem tõenäosus akne esinemiseks.

2) Kui sul on akne, siis sa ei tohiks šokolaadi süüa – Kuigi vale toitumine võib süvendada aknet, ei mõju šokolaad otseselt näonahale halvasti. Halvasti mõjub selles sisalduv suhkur ja piim, mitte kakao. Seega soovitavad nahaarstid süüa tumedat šokolaadi, mille kakaosisaldus on vähemalt 70 protsenti. Mida suurem kakaosisaldus, seda parem.

3) Akne on teismeliste probleem – Levinud on arvamus, et akne esineb ainult puberteedieas ning sellest kasvatakse välja. Uuringu järgi ligi 50-l protsendil kahekümnendates naistel esineb akneprobleem! Probleem on seotud samade hormoonidega, mis seda teismeeas põhjustab. Suurenenud östrogeeni sisaldus muudab naha rasvasemaks, mis toob kaasa vistrike tekke. Selle pärast võib akne esineda nii teismeeas kui ka täiskasvanuna.

4) Meik süvendab aknet – Mõned tooted võivad su poore ummistada ja vistrikke tekitada, kuid õiged meigitooted võivad aknet hoopis leevendada. Nahaarstid soovitavad puudribaasil mineraalidega jumestuskreeme. Puuder-jumestuskreemid võtavad õli endasse, mis muidu poore ummistaks. Kui eelistad vedelat jumestuskreemi, siis veendu, et sellel on vistrikevastased omadused.

5) Päikesekreem ummistab poore – Päikesekreemides sisalduv tsinkoksiid võib tappa aknet põhjustavad bakterid. Tutvu enne nahale pealekandmist päikesekreemi omadustega. Akne pole põhjus, miks päikesekaitset mitte kasutada.

6) Tugevamad ravimid on alati paremad – Kui sa oled tutvunud aknevastaste ravimitega, siis tead, kui kirju valik on. Parimad akneravimid puhastavad poore ja tapavad baktereid. Kõige levinumad koostisosad nendes ravimites on bensoüülperoksiid ja salitsüülhape. Siiski ei maksa nendega üle pingutada. 2,5 protsendi bensoüülperoksiidi sisaldusega toode on sama efektiivne kui 10 protsendine, kuid kangem toode ärritab palju rohkem nahka.

7) Hambapasta ravib vistrikke – Hambapasta koostises olevad ained võivad vistrikku edukalt kuivatada, aga see ei ole siiski hea meetod. Hambapasta ei ole mõeldud naha jaoks ja võib põhjustada ärritust ja löövet. Selle asemel proovi bensoüülperoksiidi sisaldusega toodet. See on mõeldud spetsiaalselt sinu nahale ja ei ärrita seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles