Parema suhte jaoks muutke oma magamisharjumusi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud väikesed asjad igapäevaelus mõjutavad meie suhte kvaliteeti. Tuleb välja, et õnnelikel paaridel on sarnased magamisharjumused.

Kas te magate oma partneriga õiges positsioonis ja õigel kaugusel? Yourtango.com toob välja kuus põhimõtet, mida partneriga koos magades järgida tuleks:
 

1. Loobuge ööriietest– Uuringu järgi on alasti magavad paarid õnnelikumas suhtes kui need, kes magavad pidžaama või öösärgiga. Alasti magamine suurendab paaride vahel intiimsust, mis muudab inimesed lähedasemaks ja õnnelikumaks.

2. Magage üksteisele lähemal – Paljud paarid eelistavad magada voodis üksteisest kaugel, sest neil hakkab kaisutades liiga palav. Selle vältimiseks tasub aga magada õhema tekiga või hoida öösel aken lahti. Teineteisele võimalikult lähedal magamine mõjub teie suhte kvaliteedile hästi, seega alati tasub uinuda üksteise kaisus.

3. Ärge kartke üksteist puudutada – Uuringu järgi mõjutab teineteise puudutamine teievahelist sidet lähedasemaks ning te olete suurema tõenäosusega õnnelikus suhtes. Lisaks tuleb ka parem uni, kui sul on käsi ümber oma armastatu või oled ise oma partneri embuses.

4. Magage piisavalt palju – Paljud inimesed endiselt ei väärtusta piisavalt kvaliteetset ööund. Vähene magamine võib tekitada suhtes pingeid, sest negatiivsed tunded suurenevad ja raskem on oma partnerit mõista. Katsuge minna alati ühel ja samal ajal magama, et saaksite mõlemad ennast korralikult välja puhata.

5. Magamispoosid võivad varieeruda – Kui teile ei meeldi näod vastamisi magada, siis pole sellest midagi hullu. Enamik paare magab seljad vastamisi, kuid see ei mõjuta suhte kvaliteeti. Oluline on lihtsalt, et te oleksite üksteisele võimalikult lähedal ja puudutaksite üksteist.

6. Kui teistmoodi ei õnnestu, siis magage eraldi – Kõikidele inimestele ei sobi oma voodi jagamine teise inimesega. Kui teile ei ole koos magamine hästi mõjunud, siis tasub proovida eraldi magamist. Uuringu järgi magavad lausa 30-40 protsenti paaridest eraldi. Kui see tähendab seda, et saate mõlemad korralikult välja puhata, siis tasub kaaluda seda varianti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles