Füsioterapeut: vaid ühe kindla spordiala harrastamine ei tule väikelapsele kasuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lapse kehalise aktiivsuse arendamisega võib alustada kasvõi beebieas, kuid oluline on jälgida treeningtundide mitmekesisust - ühe kindla ala juurde jäämine lastefüsioterapeut Kadri Englase sõnul lapsele kasuks ei tule.

«Sõna trenn viitab minu mõtteviisis sportlike saavutuste parandamisele ning see ei peaks olema väikeste laste puhul eesmärk omaette. Küll aga on mõõdukas kehaline aktiivsus lapsele kasulik,» selgitab füsioterapeut Emmede Klubis.

Englase sõnul on kuni kümneaastaste laste puhul oluline, et kehaline aktiivsus oleks mitmekülgne, mitte vaid ühele oskusele keskendunud. Erandiks on ujumine, millega võiks alustada juba varsti pärast lapse sündi. «Lisaks ujumisele on kindlasti oluline, et lapsel oleks võimalus joosta, ronida, turnida, hüpata, palli mängida ja jalgrattaga sõita,» annab Englas nõu.

Kasulikud on ka spordiklubide, koolide ja lasteaedade juures antavad väikestele lastele mõeldud treeningtunnid, mis just sellist vaheldusrikkust ja mitmekesisust pakuvad. Vanemate laste puhul tuleks trenni valikul arvestada ka lapse enda eelistusi ja füüsilisi eelduseid.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles