Kolm märki, et sa ei tarbi piisavalt kiudaineid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole saladus, et kiudainerikkad toidud aitavad kaalust alla võtta. Sellele vaatamata on väga palju neid, kes oma toitumisvalikute tõttu ei saa igapäevaselt piisavalt kiudaineid kätte. 

Naised peaks sööma päevas umbes 25 grammi kiudaineid, kuigi enamik sööb neid umbes 15 grammi, kirjutab womenshealthmag.com. Kuidas siis aru saada, et kiudaineid on menüüs liiga vähe? Abiks on alljärgnevad märgid, mis näitavad, et oleks aeg rohkem aedvilju süüa.

Sa ei rooja vähemalt kord päevas. Enamasti arvatakse, et kiudainepuudusele viitab kõhukinnisus. Tegelikult, kui kõht on kinni, on tegu juba äärmusliku olukorraga.

Sul on kõrge kolesteroolitase. Kolesterool ja kiudained võivad olla omavahel seotud. Uuringud on näidanud, et kiudainete tarbimine alandab kolesterooli taset. Kiud läbivad keha tervena ja aitavad kolesterooli välja viia.

Sul läheb kõht tühjaks juba 45 minutit kuni tund aega pärast söömist. Kiudainete seedimisele kulub rohkem aega ja tänu sellel püsib ka kõht kauem täis. Kui kõht läheb pärast hommiku- või lõunasööki ruttu tühjaks, sõid ilmselt liiga vähe kiudaineid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles