Asju, mida ei tohiks pesta nõudepesumasinas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nõudepesumasin teeb köögis toimetamise oluliselt mugavamaks, kuid on siiski nõusid, mille pesu ei tasu masina hooleks jätta. 

Malmist, värvitud malmist ja vasest potid-pannid – malm hakkab roostetama, värvitud malmpottidelt koorub värv maha ja vasest anumale tekivad nõudepesumasinas mõlgid, hoiatab realsimple.com.

Pidulik serviis ja uhked söögiriistad – korduval pesemisel võivad need ära kuluda. Kui tahad midagi nõudepesumasinas pesta, siis mõtle enne järele, kas sul oleks kahju sellest esemest ilma jääda? Kui jah, siis pese käsitsi. Juhul, kui otsustad siiski hõbedast söögiriistu nõudepesumasinas pesta, siis ära pese neid koos roostevabast terasest esemetega. Metallide keemilise reaktsiooni tõttu võivad hõbenõud värvi muuta.

Kristallklaasid – on eriti õrnad. Toiduosakesed võivad neid söövitada ja kuumus võib tekitada mõrasid. Kristallnõusid on soovitatav käsitsi pesta isegi siis, kui masinal on olemas nende pesuks vastav programm.

Puidust lusikad – hakkavad kuuma pesu tõttu painduma ja neisse võivad tekkida ka suured praod.

Messingust anumad – neid tohiks kunagi nõudepesumasinas pesta, sest kuum vesi eemaldab neilt kaitsva kihi.

Kokanuga – korralikud kööginoad on väga kallid. Milleks riskida tera nüristamisega?

Puidust lõikelauad – võivad nõudepesumasinas paisuda ja liimikohtadest laiali laguneda. Ka bambusest lõikelauad on üsna tundlikud ja ei talu masinpesu.

Tihendiga tassid ja teised anumad – vesi võib vaakumtihendi rikkuda, mistõttu ei tasu seda väga märjaks teha. Masinas oleks see vältimatu, mistõttu on ohutum pesta tihendiga nõusid käsitsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles