Viis moodust, kuidas hommikud helgemaks muuta

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hommik on eriline aeg, sest see paneb aluse kogu ülejäänud päeva kordaminekuks. Kui oled valmis hommikuti ohverdama mõned minutid rutiinseteks tegevusteks, et end hästi tunda, saad hiljem rasketel hetkedel paremini hakkama.

Liiguta end. Rõõmsalt

Hommikuse treeningu salanipp on tegelikult väga lihtne: tuleb leida tegevus, mis sulle tõeliselt meeldib. Koosta endale esitusloend paladega, mis utsitavad liikuma ja hakka pihta. Mõnele meeldib hommikuti end venitada, mõni tahab naabertänaval joosta. Kasu on isegi sellest, kui paned hommikul mängima oma viimase aja lemmikloo ja tantsid selle järgi nii nagu parasjagu keha soovib. Liikumine ja endorfiinid annavad sulle kogu päevaks palju energiat ja tekitavad hea tuju. Pealegi on väga tore alustada päeva teadmisega, et ühe kohustuse saab nimekirjast kohe maha tõmmata, kirjutab womenshealthmag.com.

Joo vett

Ööga kaotab keha väga palju vett. Seetõttu on väga oluline kohe hommikul piisavalt vedelikke tarbida.

Ära unusta süüa

See on tõsi mis räägitakse: hommikusöök on päeva kõige olulisem eine. Võid tunda, et sul pole hommikuti sugugi isu, aga söö pisutki, sest tervislike toitude söömine hommikul mõjutab oluliselt isu ja ainevahetust kogu päeva jooksul. Liitsüsivesikud ja valgud tagavad selle, et veresuhkru tase ei löö kõikuma ja sul on lõunasöögini hea olla. Näiteks on hea ja kerge hommikusöök Kreeka jogurt marjade ja päevalilleseemnetega. Kui võimalik, tee hommikusöök endale juba õhtul valmis, et sa ei peaks ajapuuduse tõttu söögist loobuma.

Löö end üles

Välise ilu eest hoolitsemine võib oluliselt enesetunnet muuta, sest aitab enesekindlust tõsta. Samas pole hommikul aega raisata. Kõige lihtsam on juba õhtuti endale riided ja ehted valmis panna, et hommikul oleks võimalikult vähe, mille pärast muretseda.

Mediteeri

Selle jaoks leitakse ikka aega, et keha eest hoolitseda, aga natuke võiks näpata aega ka oma vaimu kosutamiseks. Isegi viieminutilisest meditatsioonist on palju kasu, et sul oleks päeva jooksul lihtsam keskenduda. See pole ka sugugi raske: lihtsalt istu ja hinga sügavalt sisse-välja. Võid läheneda sellele ka teisiti – näiteks pea päevikut. Kirjuta iga hommik üles kümme asja, mille eest sa oled tänulik. Võid ka niisama istuda ja mõtiskleda selle üle, millised ootused sul eesolevale päevale on. Vaikuses mõtisklemine koondab mõtted ja muudab rahulikuks, nii on päeval segaduse keskel kergem endale kindlaks jääda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles