Kuus viisi, kuidas edukalt lahkuminekust toibuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lahkuminekud on alati rasked ning võivad kaasa tuua väga palju erinevaid tundeid. Siiski võib selle perioodiga väga edukalt toime tulla, kui järgid teatuid põhimõtteid.

Yourtango.com toob välja kuus viisi, kuidas lahkuminekust edukalt toibuda:
 

1) Ära võta oma eksiga vähemalt 90 päeva ühendust - Parim suhteekspertide rusikareegel on, et peale lahkuminekut ei tasu vähemalt kolm kuud oma vana kallimaga suhelda. See on kõige ebastabiilsem periood, kus sul võib esineda tujukõikumisi ja ootamatuid tundepuhanguid. Selle pärast ei ole sul võimalik selgelt mõelda ning võid käituda ebaratsionaalselt, näiteks hakata oma eksile halama või teda süüdistama. See ei mõju sulle mitte mingil viisil hästi.

2) Usu ja tea, et sa leiad parema - Inimestel on halb harjumus peale lahkuminekut oma eksi headele omadustele mõelda. Me sisendame sellega endale, et me ei leia kunagi enam sellist inimest enda kõrvale. Tõde on see, et sa ei leiagi kedagi sellist nagu su eks: sa leiad parema! Kui sul on ka varem lahkuminekuid olnud, siis mõtle, et sinu eelmine suhe oli kindlasti parem kui üle-eelmine. Seega tuleb järgmine veelgi parem. Kui sa keskendud enda arengule, siis lähevad ka järgmised suhted kindlasti paremaks.

3) Keskendu sellele, mis su partneril puudus, mitte tema headele omadustele - Küsi endalt: «Milline on minu idaalne partner? Milline oleks minu ideaalne suhe?» Mõtle sellele, et jõuda järeldusele, mida sa täpselt tahad ja mida mitte. Sea endale visioon oma tulevasest partnerist ning siis sul on suurem võimalus endale sobiv partner leida. Kasuta luhtaläinud suhteid, et nendest õppida ning uusi standardeid luua.

4) Armasta iseennast nii, nagu sinu partner ei teinud - Lahkuminekud on alati kurvad ja valusad ning sellel perioodil võime unustada enda eest hoolitseda. Keskendu väikestele headele asjadele sinu päevas - päikesepaistele, lilledele või kargele hommikule. Märka enda ümber iga päev kauneid asju. Tee asju puhtalt enda jaoks - osta omale näiteks uued riided, lõõgastu vannis, loe oma lemmikraamatut või veeda päev rannas. Kui sa tunned ennast üksikuna, siis võta ühendust sõprade või pereliikmetega. Korralda sõbrannadega tüdrukuteõhtuid, et mõtteid mujale saada.

5) Ela oma tunded välja - Kui sa tunned ennast kurva või vihasena, siis ära jäta neid tundeid enda sisse. Nuta ja ära tunne selle pärast piinlikkust, sest see on normaalne. See ei näita nõrkust, vaid hoopis tugevust. Seega ole iseendaga ja maailmaga aus ning lase pisaratel voolata.

6) Kui sa ei tunne ennast kurvana, siis see on normaalne - Osad inimesed ei tunne ennast peale lahkuminekut väga kurvalt ning nad tunnevad süüd, et nad selle pärast rohkem kurvad ei ole. Vahel võib lahkuminek mõjuda ka kergendusena. Ära sunni ennast kunstlikult nutma või masenduses olema, kui sind ei valda sellised tunded. Kui sa valmis oled, siis liigu oma eluga edasi ning hakka ette kujutama uut ja paremat suhet. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles