Rannaliival jalutamine teeb mudilase jalgadele head

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Füsioterapeut Kristine Stalidzane rääkis Emmede Klubile, et jalgades asub palju närve, mis mõjutavad näiteks maksa, südant ja isegi neere. Seetõttu on väikelapsele väga kasulik, kui ta proovib kõndimist erinevatel pindadel.

Selleks, et ühendada kasulik vajalikuga, mine lapsega randa jalutama. Liival kõndimine on pisipõnnile päris keeruline ja see tugevdab tema jalgu. Lisaks aitab ebatasasel pinnal tatsamine tasakaalu parandada, mõjub hästi puusadele ja laps õpib raskust jalalt jalale kandma.

Selle õppeprotsessi juures on oluline osa ka puutemeeltel. Liiv võib olla nii külm kui soe, nii märg kui kuiv. Iga selline uus avastus ja katsetamine avardab lapse maailmapilti.

Esimene jalutuskäik liivas tehke koos, et ta saaks kindlal meelel uusi tundmusi avastada. Oluline on anda lapsele võimalus õppida tuttavas keskkonnas. Kui laps ei taha läbi liiva kohe paljajalu minna, lase tal rahulikult istuda ja liivaga tutvuda.

Mida rohkem laps paljajalu jalutab, seda paremini arenevad tema talla all asuvad retseptorid. Need on lapse üldise arengu ja rühi seisukohast väga olulised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles