Uuring: enne treeningut tasub juua kohvi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud inimesed alustavad oma hommikut tassi kohviga. Hiljutise uuringu järgi tasub seda teha ka enne trenni.

Fox News toob välja viis põhjust, miks tasub enne treeningut juua kohvi:

Parandab vereringet - Hiljutise uuringu järgi kohv kiirendab vereringet. Mida parem vereringe, seda parem on ka treening - sinu lihased vajavad tööks hapnikku.

Vähem lihasvalu - Teadlased avastasid, et kofeiini tarbimine tund aega enne 30-minutilist treeningut aitab vähendada treeningjärgset lihasvalu. Järeldus: kofeiin võimaldab teha treeningu ajal rohkem pingutust, mis suurendab vastupidavust ja lihasjõudu.

Parem mälu - Uuringu järgi aitab kofeiin parandada mälu ööpäeva ulatuses. See tuleb kasuks näiteks rühmatreeningutes, kus tuleb õppida selgeks teatud harjutused ja sammukombinatsioonid.

Lihaste säilitamiseks - Spordiarstide sõnul aitab kofeiini tarbimine vähendada vananemisega kaasnevat lihasjõu vähenemist. Lihaste kaitsev toime tuleb esile diafragma puhul, mis on hingamiseks vajalik lihas, kui ka skeletilihaste puhul. Uuringud näitavad, et mõõdukates kogustes kofeiini tarbimine võib aidata kaasa füüsilise vormi säilitamisele ja aitab vähendada vananemisega kaasnevaid võimalikke vigastusi.

Rohkem lihasjõudu - Kofeiin peale treeningut võib mõjuda kasulikult, eriti neile, kes treenivad igapäevaselt. Võrreldes ainult süsivesikute tarbimisele, suurendab kofeiini ja süsivesikute samaaegne tarbimine glükogeeni tootmist, mis võimaldab lihasrakkude energiavarusid suurendada.


Kuid need kasulikud omadused ei tähenda seda, et kohvi võib lõpmatuseni tarbida, sest siis võivad tekkida negatiivsed tagajärjed. Kohvi tuleb juua mõõdukas ning stabiilsetes kogustes - joo iga päev üks ja sama kogus kohvi. Peamine vedelik enne ja pärast treeningut peaks siiski olema tavaline vesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles