Hügieenitarbed, mida ei tohi mitte kellegagi jagada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Olenemata sellest, kui lähedane inimene sulle on, ei tasu teatuid hügieenitarbeid teise inimesega jagada. Asju on küll ilus jagada, kuid mõned isiklikud esemed on mõeldud ainult sinu keha jaoks.

Women's Health Magazine toob välja kuus hügieenitarvet, mida ei tohiks mitte kellegagi jagada:
 

  • Seep - Tundub uskumatu, kuid nii see on. Uuringu järgi võib seebitüki jagamine levitada nakkuseid. Eksperdid soovitavad nakkuste vältimiseks kasutada vedelseepi, mida saab ka teistega jagada.
     
  • Antiperspirandid - Deodorandid on mikroobide vastase toimega, sest need varjavad halba higilõhna. Antiperspirantide eesmärk on aga  higistamist vähendada, seega need ei tapa baktereid, mis higipulga peale jäävad. See ei pruugi küll nakkuseid põhjustada, aga naharakud ja karvaosakesed kanduvad deodorantide ja antiperspirantide jagamisel ühelt inimeselt teisele, mis ei ole väga meeldiv mõte.
     
  • Raseerimisvahendid - Žilettide jagamine võib põhjustada erinevate hepatiitide ja HIV-i levikut. See võib kaasa tuua ka seennakkuse või bakteriaalsed haigused.
     
  • Rätikud - Mõtle hoolega järele kui tahad sõbraga rätikut jagada. Uuringu järgi võivad erinevad nakkused levida just ühe ja sama rätiku kasutamisega, eriti märgade rätikute kaudu. Sel teel võib saada väga erinevaid haiguseid, silmahaigustest gonorröani. Järgmine kord kui sõbraga hotellis viibid jäta meelde, milline rätik on sinu oma.
     
  • Hambahari - Isegi oma kallimaga hambaharja jagamine ei ole mõistlik. See võib põhjustada vere kaudu levivate nakkuste ülekandumist.
     
  • Küünetangid - Küünetangide jagamisega võib levida küüneseen. Lisaks võib  see põhjustada vere kaudu levivate viirusnakkuste edasikandumist, eriti kui kogemata nahka lõigatakse. Nii et kui sõber soovib laenata sinult küünetange- või kääre, siis pigem ära tee seda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles