Kuidas muuta suvi meeldejäävaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Küsimus «Kas sul on mingeid plaane suveks?» võib paljudele inimestele ebameeldiv tunduda. Suvi tundub pikk periood, kuid üks hetk ongi see juba möödas, ning sa poleks vahepeal justkui mitte midagi erilist teinud. 

Psychology Today vahendab kolme ideed, millega tasub suveplaanide tegemiseks arvestada:
 

1) Tee midagi, mis sind hirmutab - Meeldejäävaks suveks tasub teha midagi, mida sa oled varem hirmu pärast edasi lükanud. Suvi on hea periood, millal iseennast ületada ja oma hirmudega simitsi seista. Näiteks kui sa oled alati tahtnud proovida langevarjuhüpet või sukeldumist, siis praegu on selleks õige aeg. Ei tasu lükata asju edasi, sest nii ei tee sa neid mitte kunagi. Kuid ära tee midagi pöörast, mis võib sinu tervist kahjustada!

2) Tee midagi, mida sa pole ammu teinud - Suvel, kui sul on rohkem vaba aega, on hea võimalus ka teha asju, mida sa ammu teinud pole. Tuleta endale meelde, mida sulle on alati teha meeldinud, kuid viimasel ajal ei ole jõudnud teha. Millal sa viimati mängisid lendava taldrikuga või kirjutasid käsitsi kirja inimestele, keda sa igatsed?

3) Sea endale eesmärk, mida on raske saavutada - Suvi annab meile nädalate kaupa rohkem päevavalgust ja soojemaid ilmu. Kui sa ei oska autoga sõita, siis nüüd on sobiv aeg seda õppida. Kui sa tahaksid oma söögitegemisoskusi arendada, siis praegu saab aiamaalt värskeid juurvilju. Kindla eesmärgi seadmine annab su suvele mingi kindla sihi, mille poole pürgida.
 

Neid punkte järgides on sul suve lõpuks vähemalt kolm lõbusat või muljetavaldavat lugu rääkida ja tunned oma tegude üle uhkust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles