Viis põhjust, miks naised peaksid olema presidendid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised on poliitikas ja riigijuhtimises kahjuks endiselt vähemuses. Siiski võivad naised olla teatud määral paremad liidrid kui mehed.

Psychology Today toob välja viis põhjust, miks naised sobiksid presidendiks:
 

1) Mehed oskavad teha tavaelus häid otsuseid, näiteks maja või auto ostmisel. Kuid probleem otsustamisega võib tekkida laiemates valdkondades, näiteks otsustes, mis puudutavad sõda ja rahu.

2) Naistel on teistsugune emotsionaalsus kui meestel. Mehed on mõnevõrra rohkem võõrandunud oma emotsioonidest kui naised ning suruvad oma tundeid rohkem alla. Kriisiolukorras võivad need allasurutud tunded mehi väga palju otsustamisel mõjutada.

3) Esimene samm on naispresidentide valimine. Oluline on, et nii presidendid kui ka riigiametnikud õpiksid oma tundeid analüüsima ja suunama, enne kui võetakse vastu tähtsaid otsuseid. Kõige olulisemad emotsioonid on viha, hirm, kurbus ja häbi koos alandusega. Häbitunne koos alandusega  avaldub  kõige tavalisemalt viha või agressioonina. Meestel esineb rohkem ka alateadlikku janu au järele ning ihaldavad kättemaksu. See on ka üheks Hitleri võimule pääsemise põhjuseks.

4) Naised on loomult rahumeelsemad. Riigitegelased peaksid õppima rohkem läbirääkimiste kunsti, mis ei ole seni maailmapoliitikas kõige edukam olnud. Enamik konflikte on teoorias võimalik lahendada või nendega kaasnevaid kahjusid vähendada läbirääkimiste läbi. Kahjuks praktikas ei ole suudetud seda seni veel teha.  Head nurjunud näited on esimene maailmasõda, Vietnami ja Iraagi sõda.

5) Kui poliitikas lööksid tulevikus rohkem läbi naised, siis võiksid uued riigitegelased ka rahvast oma mõistlikuse ja rahumeelsusega positiivselt mõjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles