Kuus toiduainet, mida ei tohi sügavkülma panna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Toitu sügavkülmutades ei maitse see pärast sulatamist kunagi endiselt. Kuid vahel võib selle tagajärjel toit muutuda lausa tervisele ohtlikuks.

Women's Health Magazine toob välja kuus toiduainet, mida mitte mingil tingimusel ei tohi panna sügavkülma:
 

1) Koorega munad - Sügavkülmikus olles muutuvad need tiksuvateks haiguspommideks. Külmutustemperatuuriga paisub munades sisalduv vesi, mis võib põhjustada koore murenemist, mille tagajärjel pääsevad bakterid ligi. Katki minnes tekib ka külmkapis suur segadus. Isegi kui koor ei lähe katki, kõvastub ja muutub munavalge tekstuur.

2) Värsked toiduained - Sügavkülmikus ei soovitada säilitada suure veesisaldusega  puu- ja juurvilju, kui te plaanite neid pärast üles sulatada. Näiteks ei tasu sinna panna arbuusi, õunu, sellerit, rohelist lehtsalatit, kartulit ja kurki. Hiljem sulatades muutub nende tekstuur lodevaks ja  nätskeks.

3) Värsked maitsetaimed - Eelmine punkt kehtib ka värskete maitsetaimede  kohta. Peale sügavkülmutamist üles sulatades muutuvad need samuti liialt pehmeks ning tõenäoliselt ka pruuniks.

4) Piimatooted - Piim, pehme juust ja jogurt ei kannata sügavkülmutamist, sest need tahenevad ja tarduvad. Peale seda ei ole need toiduained samade omadustega, mis enne.

5)Ülessulatatud liha ja mereannid - Liha külmutamine esimesel korral ja teisel korral mõjub erinevalt. Kui te sulatate külmikusse pandud liha ülesse ning külmutate seda hiljem uuesti, siis väheneb toidu kvaliteet märgatavalt. Külmutamine, sulatamine ja seejärel uuesti külmutamine soodustab bakterite levikut ja kasvu, mis võib hiljem viia toidumürgituseni.

6) Munasisaldusega kastmed - Majonees, Hollandi kaste, erinevad kreemid ja besee ei säili külmikus. Nendest lekib vedelikku ja nende tekstuur muutub selliseks, et pärast ei ole enam tahtmist neid süüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles