Suviselt mahe maasikasupp
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuspärase kohviku Café Lyon peakokk Raul Tee ja peapagar Roman Klotsihhin jagavad oma maasikasupi retsepti. Head isu!
Neljale
Supiks:
• 600 g maasikaid
• 2–3 keskmist tomatit
• 200 ml suhkru-vanillisiirupit (300 ml vee kohta 100 g suhkrut ja vanillikaun)
• soovi korral 20 g suhkrut
• 4–6 maasikat serveerimiseks
Puhasta maasikad ja tomatid, eemalda tomatitelt südamik ning lõika sektoriteks. Keeda suhkrust ja veest koos poolitatud ning seest puhtaks kraabitud vanillikaunaga siirup. Aseta kõik koostisosad kannmikserisse ja surista ühtlaseks massiks. Aja mass läbi peene sõela ja vajadusel lisa juurde siirupit või suhkrut. Kiire maasikasupp ongi valmis. Juurde võid serveerida šokolaadikive.
Šokolaadikivideks:
• 100 g tumedat šokolaadi
• 20 g kakaod
Aseta šokolaaditükid sügavkülma. Pane külmunud šokolaad koos kakaoga kannmikserisse ja valmista «kivid», lülitades mikserit kiirelt tööle-kinni režiimile. Neid võib serveerida ka koos tükeldatud maasikate ja šokolaadiga ning kaunistada suviselt mündilehe või lilleõiega.