Rukola salat maasikate, spargli, magusa pirni ja sidrunikastmega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuspärase kohviku Café Lyon peakokk Raul Tee ja peapagar Roman Klotsihhin õpetavad, kuidas teha üht mõnusat suvesalatit.
Neljale
Salatiks:
• 250 g maasikaid
• 200 g rukola salatit
• 2 keskmist pirni
• 200 g rohelist või valget sparglit
• 80 g Parmesani juustu
• 2 keedumuna
• suhkru-vanillisiirupit (300 ml vee kohta 100 g suhkrut)
• 1 vanillikaun
• soola, pipart
Puhasta maasikad, eemalda rohelised lehed ja lõika suupärasteks tükkideks. Koori pirn, lõika sektoriteks, eemalda südamik ja keeda suhkrusiirupis koos pikuti poolitatud ja seest puhtaks kraabitud vanillikaunaga, kuni pirn muutub klaasjaks. Jahuta. Koori spargel ja keeda soolakas vees poolpehmeks.
Tõmba Parmesani juustust köögiviljakoorijaga laastud. Keeda muna ja viiluta või lõika sektoriteks.
Sidrunikastmeks:
• 100 g külmpressitud oliiviõli
• poole sidruni mahla
• 1–2 tl Dijoni sinepit
• 2 tl suhkrut
• maitse järgi peensoola
Pane kastme koostisosad kannmikserisse ja töötle täisvõimsusel umbes 10 sekundit, kuni kõik ained on segunenud ühtlaseks vedelikuks. Sega kausis rukola sidrunikastmega. Säti salati komponendid ümmarguse ringina suurele taldrikule, keskossa tõsta rukola.