Maasikatartaletid tšilli-paprika keedukreemiga

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikatartaletid tšilli-paprika keedukreemiga
Maasikatartaletid tšilli-paprika keedukreemiga Foto: Erik Prozes

Prantsuspärase kohviku Café Lyon peakokk Raul Tee ja peapagar Roman Klotsihhin jagavad oma maasikatartalettide retsepti. Head isu!

Kuus tartaletti

•    210 g jahu

•    125 g võid

•    35 g tuhksuhkrut

•    25 g jahvatatud mandleid

•    1 väike muna

•    näpuotsatäis vanillisuhkrut, veidike soola

Keedukreemiks:

•    1 keskmine paprika

•    4 väikest muna

•    100 g suhkrut

•    poole apelsini riivitud koor

•    näpuotsatäis värsket tükeldatud tšillit

•    140 g võid

•    500 g maasikaid

Pane jahvatatud mandlid, tuhksuhkur, jahu, sool ja võitükid köögikombaini ning surista tainaks või sega käsitsi. Klopi muna ja lisa tainale ning vormi see palliks. Pane tainapall kahe küpsetuspaberi vahele ja rulli õhukeseks. Lõika tainast ringid ja suru 10–12 cm läbimõõduga tartaletivormidesse. Kata tainas vormi mõõtu fooliumiga ja torka kahvliga läbi selle tainasse augud. Pane tunniks külmkappi.

Eelsoojenda ahi 180 kraadini ja küpseta tartalette 20–30 minutit, kuni servad on kuldpruunid. Jahuta.

Kreemiks grilli ahjus või prae pannil paprikad, soovi korral eemalda nahk ja tükelda. Purusta kannmikseris püreeks.

Pane pliidile vesivannile kaussi munad, suhkur ja tšilli. Lisa purustatud paprika, riivitud apelsinikoor ja võitükid. Sega kokku kreemiks ja kuumuta pidevalt segades, kuni vee temperatuur on tõusnud 85 kraadini. Termomeetri puudumisel proovi kuumust sõrmega – tähtis on segu mitte keema lasta. Jahuta.

Kata tartaletid kreemiga ja pane kuni kolmeks tunniks külmikusse. Kaunista maasikatega ja serveeri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles