Olulisi fakte tselluliidi kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tselluliit on paljude nuhtlus, mille vastu üritatakse mitmete meetoditega võidelda. Kahjuks on see peaaegu vältimatu osa enamike naiste elust.

Yahoo Shine portaal on pannud kokku seitse olulist fakti tselluliidi kohta:
 

  • Tselluliit ei ole rasv - Tselluliit ei ole otseselt rasv, nagu tihti arvatakse. See on nahal esinevad lohukesed ja muhud, mis tekib siis, kui rasvkude on ebaühtlaselt naha alla ladestunud.
  • Naistel on rohkem tselluliiti kui meestel – Kõlab küll ebaausalt, kuid nii see on. Naiste nahal on teistsugused omadused kui meeste omal. Meeste kollageeni paigutus ei võimalda tselluliidil niivõrd esile tulla.
  • Tselluliidivastased kreemid võivad aidata – Poes müüdavad tselluliidivastased tooted võivad toimida. Tasub proovida tooteid, mis sisaldavad kofeiini või retinooli. Kofeiin parandab verevarustust ja aitab ajutiselt rasvkoe vastu võidelda ning retinool parandab kudesid aja jooksul. Eksperdid soovitavad kasutada esmalt retinooliga kreemi ning seejärel kofeiiniga. Need ei kaota tselluliiti täielikult ära, kuid aitavad seda leevendada ning parandab välimust.
     
  • Ravi on olemas - Olemas on mitmeid ilusalongides tehtavaid tselluliidivastaseid protseduure, mis on küll väga kallid, aga tõhusad.
  • Trenni tegemine võib tselluliiti vähendada – Ekspertide sõnul on kõige parem tselluliidi vastu intervalltreening. See põletab ka rasvu, mis muudab tselluliidi vähem märgatavaks.
  • Kaalu langedes tselluliit ei kao ära – Mida suurem kehakaal, seda suurem tõenäosus tselluliidi esiletulekuks. Kuid isegi kui sa alla võtad, on nahkkude ikka väljavenitatud ja kahjustatud. Tselluliidi esinemine oleneb paljudest teistest teguritest: geenidest, põletikest ja hormonaalsest tasakaalust. Seega isegi kui su kaalunumber langeb, ei pruugi sa täielikult sellest vabaneda.
  • UV-kiirgus süvendab tselluliiti – UV-kiired kahjustavad kollageeni, mis muudab tselluliidi rohkem märgatavaks. Selle pärast on veelgi olulisem kasutada päikese käes viibides regulaarselt päikesekreemi.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles