Suviselt kerge sparglisupp

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spargel.
Spargel. Foto: SCANPIX

Supid pole vaid külma aja lemmikud, need sobivad üllatavalt hästi ka suvesse, kirjutab Sensa. Vahelduseks soojale supile võid valmistada ka külma või üllatada külalisi hõrgu magusa supimaiusega. Ole loominguline ja valmis avastama erinevaid maitseid.

Sparglisupp neljale

  • 750 g sparglit
  • 2 sl võid
  • 1 sibul
  • 3 küüslauguküünt, peenestatud
  • 1,5 dl vermutit
  • 8 dl aedvilja- või kanapuljongit
  • soola ja pipart
  • 1 dl vahukoort

Pese spargel, eemalda kõvad otsad ja seejärel tükelda. Haki sibul ja küüslauk ning pruunista kergelt võis. Lisa vermut ja keeda madalal tulel, kuni vedelik on ära auranud. Lisa tükeldatud spargel ja vala peale puljong. Keeda keskmisel kuumusel umbes 20 minutit, kuni spargel on pehme. Seejärel püreeri kõik kannmikseris. Lisa vahukoor ning soovi korral soola ja pipart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles