Õiged söömisharjumused on tervisliku toitumise aluseks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Olenemata sellest, kas sa toitud tervislikult või mitte, tuleb kasuks süües järgida teatuid põhimõtteid.

Fox News Magazine toob välja kolm soovitust, mille järgimine aitab süüa täisväärtuslikumalt ja võimalikult optimaalselt:
 

  • Ära söö kunagi ekraani ees

Kui sul on söömise kõrvalt pidevalt lahti arvuti, telefon või telekas, siis on aeg sellest harjumusest loobuda. Filmi vaatamine või arvutis surfamine mõjub segava faktorina ning sa ei saa täielikult keskenduda oma toidule. Selle tõttu on sul suurem tõenäosus ka liiga palju süüa, sest su tähelepanu on mujal. Eralda söömiseks kindel aeg ning soovitavalt tee seda üksi. Esimesed paar päeva võib see tunduda veider, kuid hiljem mõistad, et selline meetod on väga kasulik. Sa keskendud söömise ajal oma toidule ning saad aru, kui su kõht täis saab.
 

  • Ära aja janutunnet näljaga segamini

Kui sa oled hiljuti söönud ja ikka tunned, et kõht on tühi, siis ära mine kohe taldrikut täitma. Spetsialistide sõnul ajavad paljud inimesed janutunde näljaga segamini. Kui sa pole kindel, kumb sul on, siis joo vett ning oota 30 minutit, kas olukord paraneb. Kasuks tuleb söögi kõrvale pidevalt vee joomine, et hoida isu kontrolli all ning saavutada maksimaalne täiskõhutunne.
 

  • Muuda oma suhtumist

Kui sa hakkad eelistama tervislikumaid ja kergemaid sööke vanade lemmikute asemel, siis võib sul esialgu tunduda, et kõht jääb tühjaks. Selle asemel, et mõelda, et sa teed tervisliku toitumise nimel ohverdusi, mõtle: «Sa oled see, mida sööd.» Kui sa valid rämpstoidu asemel naturaalsed ja täisväärtuslikud toidud, siis su keha saab palju paremat energiaallikat ning su keha toimib parimas vormis. Oluline on teha muutust oma mõtteviisis, et saavutada järjepidev tervislik toitumine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles