Omadused, mis iseloomustavad vastupidavaid inimesi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud inimesed on vaatamata eluraskustele vastu pidanud ja edukalt edasi elanud. Kõikidel nendel tugevatel isiksustel on teatud asjad ühist.

Huffingtonpost.com toob välja viis omadust, mis on iseloomulik vastupidavatele inimestele:

1) Nad harjutavad sügavat teadvustamist
Sügav teadvustamine tähendab keskendumist praegusele hetkele. See võimaldab oma mõtteid kontrollida ja analüüsida. Sügavalt teadvustavad inimesed ei reageeri negatiivsete mõtete peale ja suhtuvad nendesse kui mööduvasse nähtusesse. Nad elavad olevikus ning keskenduvad enda ümber toimuvale. Sellised inimesed leiavad jõudu katsumuste alistamiseks ja mõistavad elu olemust. Neid valdab sisemine rahu ja tasakaal.

2) Nad ei võrdle ennast teiste inimestega
Vastupidavad inimesed ei haletse ennast ning saavad aru, et iga inimene on unikaalne ning selle pärast ei saa nende eluradasid võrrelda. Nad tahavad pidevalt ennast täiendada ja olla iseenda parem versioon. Vastupidavad inimesed mõõdavad oma õnne ja edu individuaalse mõõdupuu järgi. Oluline on olla praegu parem kui sa olid eile.

3) Nad mõistavad, et iga tagasilöögiga kaasneb suur muutus
Vastupidavad inimesed ei lase pead norgu eluga kaasnevatest tagasilöökidest, vaid võtavad seda mõistusega. Nad näevad selles väärtuslikku õppetundi, mitte ainult negatiivset.

4) Nad võtavad asju huumoriga
Naermist ja huumorit ei tohi alahinnata. Naer tervendab hinge ja muudab meie olemist otsekohe paremaks. Koos teiste inimestega naerdes tekib ühtekuuluvustunne ja hea meeleolu. Naermine aitab alandada meie vererõhku ja parandada vereringet. See võib teha meie tervisega imesid. Vastupidavad inimesed otsivad naermiseks põhjusi ja leiavad ka argipäevas huumorit. Nad mõistavad, et tavalistele asjadele tähelepanu pööramine ongi see, mis teeb elu erakordseks.

5) Nad ei ürita oma elu kontrollida
Vastupidavad inimesed ei püüa muuta asjaolusid oma elus, mis ei olene neist. Nad liiguvad tuulesuunaga kaasa ning kohanduvad vastavalt eluoludele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles