Õpetlik video: kuidas õigesti sushit süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sushi.
Sushi. Foto: SCANPIX

Sushi-ekspert Trevor Corson on kõrvalt näinud, et enamasti süüakse sushit täiesti valesti. Selleks, et gurmaanid saaksid edaspidi parema maitseelamuse, annab ta videos nõu, kuidas õigesti sushit süüa.

Peamised vead sushi söömise juures on Trevori sõnul laua taga istumine, menüüst tellimine, liigne sojakastme, wasabi ja ingveri söömine. Jaapani sushi-restoranides näiteks polegi tavalisi laudu või menüüsid. Söögipulkadega on tegelikult väga ebamugav sushi-rulle süüa, sest hea sushi vajub pulkade vahel laiali.

Sageli näeb ekspert, et inimesed segavad wasabi sojakastme sisse ja teevad sellest pasta, kuhu sushit kasta. Tihti pannakse ka inveritükke sushi peale ja süüakse neid koos. See kõik teeb kokku väga vürtsika ja soolase segu, kus kala maitset enam tunda pole. Mis mõtet siis sushit üldse süüa on, kui kala maitse ei tule esile?

Õige oleks istuda sushi-restoranis leti taga, kus saab kokaga suhelda. Kokk soovitab, mida süüa. Eelista nigiri sushit, mis on käsitsi kokku surutud riis ja kalalõik. Nigirit serveeritakse väikesel taldrikul, kust see võetakse näppude vahele ja pannakse otse suhu. Hea kokk maitsestab sushit sinu eest, kuid kui seda ei tehta, kastetakse sushi vaid otsapidi sojakastmesse. Ingver on mõeldud selleks, et sushi-tükkide vahel maitsemeeli puhastada. Selle võib suhu pista söögipulkade abil.

Sashimi on riisita toores kala. Seda süüakse söögipulkadega ja maitsestamiseks kasutatakse pisut wasabit ning sojakastet.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles