Kümme võimalust, kuidas iga mees saab oma välimust parandada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Välimuse eest hoolitsemist ei peaks pidama liialt pealiskaudseks, leiab Business Insider. Peale selle, et atraktiivne mees äratab rohkem huvi vastassoo seas, on uuringutega selgunud, et kenad inimesed võivad ka rohkem teenida.

Kui sul pole geeniloteriiga vedanud, on siiski palju erinevaid võimalusi, kuidas olukorrast parim võtta ja hea välja näha.

  1. Kitku soovimatud karvad ära. Ninakarvad, kõrvakarvad ja kõik muud pikad karvad, mis turritavad välja mujalt kui su näost, pole seksikad. Eemalda need üksikud karvad pintsettidega. Haara karv kindlalt pintsettide vahele ja tõmba karvakasvu suunas välja. Kontrolli kord nädalas, ega mõni karv pole tagasi ilmunud. Kui sul on ebaühtlased kulmud või need on otsmikul kokku kasvanud, võiksid kaaluda spetsialisti abi ja lasta kosmeetikul oma kulme kitkuda – see ei maksa palju, kuid see on ainus võimalus, kuidas saad kindel olla, et tulemus jääks hea.
  2. Enne välja minekut tee trenni. Kui sul on plaanis eriline õhtu ja tahad väga hea välja näha, siis tasub mõni tund enne üritust trenni teha. Ühenda kardiotreening jõutrenniga, et koormust saaksid kõik peamised lihasgrupid. Pärast seda on su lihastel veel mitu tundi hea toonus. Lisaks tõstab treening enesekindlust ja annab nahale seksika kuma.
  3. Jälgi oma rühti. Seisa alati sirgelt, sest nii näid saledam ja tugevamate lihastega. Hea rühiga inimene tundub enesekindlam ja see on teatavasti omadus, mida peetakse väga külgetõmbavaks. Korralikult seistes peaks suurem osa raskusest langema varvastele, mitte kandadele. Kõhulihased peaksid olema pingul ja õlad taga.
  4. Hoolitse oma suu eest. Pese oma hambaid regulaarselt valgendava hambapastaga, niidita igal õhtul ja kui võimalus, siis ka valgenda kaks korda aastas. Terved hambad ja igemed on hea üldmulje loomisel väga olulised, nende hooldamatus aga lihtsalt vastik. Kui tahad olla eriti tähelepanelik, tõmba hambaid pestes harjaga korra üle ka oma huultelt, et eemaldada surnud nahka, ja hommikuti kosuta huuli läbipaistva huulepalsamiga.
  5. Osta omale korralikud nahahooldustooted. Selleks, et need ka toimiksid, pead esiteks selgeks tegema, milline on su nahatüüp. Rasuse ja vistrikulise naha puhul tasub mehel osta näopesutoode, milles on 2-protsendiline salitsüülhappekontsentratsioon. Kuiva naha puhul oleks aga tarvis kreemja tekstuuriga näopuhastajat. Kindlasti on vaja niisutavat näokreemi ja esimeste kortsukeste ilmnemisel vananemisvastast silmaümbruskreemi. Pane tähele, et näokreem sisaldaks kaitset UV-kiirte vastu.
  6. Soeng ja habe peavad sobima näokujuga. Näokujuga klappiv soeng ja habe mõjutavad oluliselt seda, kuidas välja näed. Näiteks sobivad ruudukujulisele näole enim lühikesed kuni keskmise pikkusega soengud, kuid väga paljud erinevad habemestiilid. Kogenud meestejuuksur võib anda väga palju häid nippe selleks, kuidas mõnd puudust varjata. Näiteks võib soenguga katta liialt pika otsmiku või strateegilise habemekujuga muuta lõuajoont laiemaks. Trimmi habet hoolikalt ja ole selle üle uhke. Käi regulaarselt juuksuri juures ja vaheta raseerimistera piisavalt tihti.
  7. Klassikaline riietumisstiil on parim. Selleks on kaks põhjust, miks klassikaline stiil on stiilse mehe jaoks parim valik. Esiteks näid sa alati sundimatult elegantne välja, kui su garderoobis on tumesinine ülikond või pintsak/jakk, valgeid triiksärke, tumedad teksapüksid, korralikke t-särke, neutraalvärvides kampsuneid ja vähemalt üks universaalne trentšmantel. Teiseks on klassikaliste baasesemetega väga lihtne sobitada trendikamaid riideid, mis oluliselt värskendavad su välimust ja jätavad stiilse inimese mulje.
  8. Kanna parajaid riideid. Sa võid osta omale nii palju disainerülikondi ja kašmiirkampsuneid kui tahad, kuid kui need pole sulle parajad, pole neist mulje loomisel mingit kasu. Meeste suurim riietusviga on liiga suurte riiete kandmine, sest millegipärast eelistatakse kottis rõivaid parajatele. Isegi kui sa oled ülekaaluline, vali ikkagi parajalt ümber olevad riided (mis poleks ka liibuvad), sest nõnda näed palju parem välja.
  9. Arvesta oma puudustega. Kui tahad oma välimust parandada, ole enda vastu võimalikult aus. Kui tead oma puuduseid, saad need enda kasuks pöörata. Näiteks võib kaval soeng viia tähelepanu taanduvalt juuksepiirilt hoopis mujale. Kui tahad, et su figuur tunduks rohkem V-kujuline, pole mõtet kanda mitut kihti riideid või kahte jakki, sest sellisel juhul tundud hoopis kogukas. Pigem peaks siis eelistama näiteks kahe nööbiga pintsakut, mis on kergest materjalist.
  10. Toitu ja joo õigesti. Kui sa hoolitsed tervisliku toitumise eest, oled pool lahingut juba võitnud. Su keha on nagu masin ja see vajab kõige parimat kütust, et efektiivselt toimida. Seda nii kehaalu langetamiseks, kuid ka naha, küünte ja juuste välimuse jaoks. Midagi erilist siin polegi: pane tähele, et sööksid piisavalt valke, mis tulevad linnulihast ja kalast; kuhja oma taldrikule alati palju rohelisi aedvilju; magustoiduks eelista antioksüdante sisaldavaid puuvilju. Lisaks on väga oluline, et jooksid piisavalt vett ehk umbes kaheksa klaasitäit päevas.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles