Meloni-juustusalat

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meloni-juustusalat
Meloni-juustusalat Foto: Ragne Värk

See retsept pärineb Ragne Värgi kokaraamatust «Lihtsalt linnulihast. Kiired ja kodused road kanast kuni pardini». Hea retsept ka siis, kui grillimisest kanaliha üle jääb.

Neljale-kuuele (olenevalt isust)

•    125 g eri salatilehti

•    250 g küpsetatud/grillitud kanaliha

•    400 g meloni viljaliha, kuubikuteks lõigatuna

•    75 g tugevamaitselist juustu (lemmikuks Maasdami juust), väikeste viiludena

Kaste:

•    1,5 tl mahedat sinepit

•    1,5 sl vedelamat mett

•    1,5 sl sojakastet

•    1,5 sl palsamiäädikat

•    1,5 sl sidrunist pressitud mahla

•    1,5 sl oliiviõli

Pane salatilehed, kanalihatükid, melonikuubikud ja juustuviilud kaussi ning sega kergelt segamini. Pane kastmeained purki, sulge purk kaanega ja raputa kõik korralikult segamini. Nirista kaste salatile, serveeri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles