See retsept pärineb Ragne Värgi kokaraamatust «Lihtsalt linnulihast. Kiired ja kodused road kanast kuni pardini». Hea retsept ka siis, kui grillimisest kanaliha üle jääb.
Meloni-juustusalat
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljale-kuuele (olenevalt isust)
• 125 g eri salatilehti
• 250 g küpsetatud/grillitud kanaliha
• 400 g meloni viljaliha, kuubikuteks lõigatuna
• 75 g tugevamaitselist juustu (lemmikuks Maasdami juust), väikeste viiludena
Kaste:
• 1,5 tl mahedat sinepit
• 1,5 sl vedelamat mett
• 1,5 sl sojakastet
• 1,5 sl palsamiäädikat
• 1,5 sl sidrunist pressitud mahla
• 1,5 sl oliiviõli
Pane salatilehed, kanalihatükid, melonikuubikud ja juustuviilud kaussi ning sega kergelt segamini. Pane kastmeained purki, sulge purk kaanega ja raputa kõik korralikult segamini. Nirista kaste salatile, serveeri.