Viis kõige tüütumat asjaolu rühmatreeningute juures

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rühmatreeningud on küll väga toredad, kuid nendega kaasnevad paratamatult teatud ebameeldivused.

Healthy Living uuris oma kasutajatelt, mis neid rühmatrennide puhul enim häirib. Esile tuli viis peamist tegurit, mis tüütavad trennis käijaid kõige rohkem.

Hilinemine

Kui käid grupis trenni tegemas, siis vaata ette, et sa ei hilineks. Vastasel juhul pead teistega liituma võimalikult märkamatult.

Vale koormus

Selleks on mõjuv põhjus, miks on erinevad rühmad algajatele ja edasijõudnutele. Arusaamatul põhjusel leidub ikka neid, kes lähevad näiteks algajate joogasse ja uhkustavad seal asenditega, mida teised kuidagi ei suudaks järgi teha. Samuti pole mõtet algajal minna edasijõudnute tantsutruppi, kus ta teistele jalgu jääks.

Ebameeldiv lähedus

Igapäevaelus püüame enamasti vältida võõraste lähedal kõndimist või seismist ja kui poejärjekorras keegi kuklasse hingab, on see äärmiselt ebameeldiv. Trenn pole erand. Väga raske on harjutustele keskenduda, kui keegi tikub liialt ligi.

Tühjast-tähjast lobisemine

Tõsi küll, et paljud käivad rühmatreeningutes just selleks, et suhelda ja sõpru leida. Selles polegi midagi halba, ent lobiseda saab ka enne ja pärast trenni, mitte trenni ajal. Treeningu ajal jutustamine või telefoniga rääkimine on väga ebaviisakas.

Vilets treener

Mõnikord valmistab suurimat pettumust trenn ise või halb treener. Häirida võib nii treeneri kõnemaneer kui üldine lähenemine treeningule, kuid kahjuks pole see asi, millest oleks väga kerge mööda vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles