Vene poliitik tahab keelustada tennised ja kõrged kontsad

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene poliitik on esitanud ettepaneku keelustada Venemaa tolliliidus tennised, baleriinad ja kõrged kontsad, sest see põhjustab nende kandjale ohtlikke terviseriske.

Riigiduuma saadik Oleg Mihhejev tegi tolliliidu majandusjuhile ettepaneku lisada ortopeedilised määrused organisatsiooni reeglistikku, kirjutab The Moscow Times. Poliitik väitis, et madalad jalanõud, nagu tennised ja baleriinad, ning ka liiga kõrge kontsaga kingad põhjustavad erinevaid jalgadega seotud haigusi– eriti lampjalgsust, mis esineb väidetavalt 40-l protsendil täiskasvanutest.

Tennised mõjutavat ka Venemaa armee sõjavõimekust – esimest korda sellel aastal võeti kaitseväkke ka lampjalgseid noori, sest sobivaid mehi ei olnud piisavalt. Kui vanasti kannatasid ainult naised  kõrgete kontsadega kingade pärast jalatraumade käes, siis nüüd mõjutavad jalanõud ka meeste tervist. Moodsad madala tallaga tennised ja mokassiinkingad on poliitiku arvates samuti tervisele kahjulikud.

Kohalik ortopeediline kirurg nõustus, et kõrge kontsaga kingad või madala tallaga jalanõud võivad põhjustada terviseprobleeme. Kõrgemate kontsade kui 4,5 sentimeetrit kandmine põhjustab väidetavalt mälukaotust, luustiku probleeme ja emaka kahjustust.

Venemaa tolliliidu pressiesindaja ütles, et liit ei kavatse hetkel olemasolevatele määrustele uusi juurde lisada, nagu Mihhejev soovis. Tema ettepanek võetakse siiski edaspidi võimalusel arvesse.

Hiljuti jõustus Venemaa tolliliidus seadus, mis keelab pitsist aluspesu tootmist, importi ja müüki. Selle keelustamine tõi kaasa protestilaine üle kogu riigi, kus naised käisid tänavatel ringi pitsist aluspesuga peas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles