Seitse asja, mida peale lahkuminekut teha ei tohi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lahkuminek on ebameeldiv asi, kuid mõned naised muudavad seda perioodi oma käitumisega veelgi hullemaks. Kurbus ja viha võivad naisi panna tegema tegusid, mida nad hiljem kahetsevad.

Geniusbeauty.com toob välja seitse asja, mida kindlasti ei tohiks teha peale suhte lagunemist:
 

  • Ära otsi lohutust söögist. Pidev söömine näib leevendavat olukorda ja maiustused pakuvad naudingut. Sellegi poolest, mõtle uuesti. Kergendus, mis sa söömisest saad, on väga lühiajaline ning mingi hetk tekivad lisakilod ja riided hakkavad kitsaks jääma. Väldi ülesöömist ükskõik kui halvasti sa ennast ka tunned.
     
  • Ära palu, et ta tagasi tuleks. Ära isegi mõtle variandi peale teda ümber veenda, et ta sinu juurde tagasi tuleks. Selle tulemus on peaaegu alati ebaõnnestumine, mis muudab sinu olukorda veel hullemaks. See pole midagi muud kui meeleheitlik katse, mis ei avalda mehele mingit mõju. Kui sa tõesti tahad teda tagasi ja sa pead talle seda ütlema, siis vähemalt ära lase sel kõlada anumisena. Hoopis tema peaks seda tegema.
     
  • Ära arva, et kõik on läbi. Kui sul on raske periood ja sa oled suure pinge all, siis võib tekkida tunne, et kõik on läbi. Sisenda endale, et sa tuled peagi sellest olukorrast välja ja saavutad uuesti oma elu üle kontrolli. Sul on piisavalt jõudu, et lahkuminekust võitjana välja tulla.
     
  • Ära sulge ennast. Sa vajad rahu ja üksindust, et kõik oma pisarad välja valada, kuid ära poe välismaailma eest liiga kauaks peitu. Sa eemaldusid teistest, et pisut taastuda, mitte aga leinamiseks. Kui see peaks juhtuma, siis selg sirgu ja võta ennast kokku! Keegi ei eelda, et kõik imeväel korda saab, aga liigne üksindus ei mõju sulle ka hästi.
     
  • Ära keeldu probleemi arutamast nendega, keda sa usaldad. Toibu lahkuminekust kahel viisil: ole mõnda aega üksi ning samal ajal otsi toetust perelt ja sõpradelt. Nad kindlasti muretsevad sinu pärast ja tahavad sinu koormat kergendada – miks mitte neil seda teha lasta? Sa ei pruugi seda küll teada, aga see võib olla just see, mida sa vajad.
     
  • Ära kiirusta lohutussuhetesse. Kohe kui sa oled suhtest väljas, võid sa meeleheites otsida lohutussuhteid ja käid kohtamas, et oma eksile kätte maksta. Jällegi ei tasu see ennast ära. Sisimas ei taha sa uut suhet nii kiiresti luua ning sinu kaaslane saab sellest tõenäoliselt aru. Sa saad palju paremat lohutust ja toetust sõpradelt kui sellistelt kohtingutelt ja juhupartneritelt.
     
  • Ära ole kättemaksuhimuline. Sul võib küll olla tahtmine oma meelepaha väljendada, eriti kui sinule tehti liiga, aga pikas perspektiivis ei ole see otstarbekas. Inimesed arvavad, et sa käitud ise selles olukorras halvasti. Sa näitad oma vastikut külge ning veenad oma eksi, et tal on sinuta parem elu. Selle asemel näita vastupidavust ja enesekontrolli – see avaldab palju rohkem mõju.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles