Kuidas erineb tantranaine teistest naistest?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tantrafestivali korraldajad selgitavad huvilistele, mis on tantra ja mille poolest erineb tantraga tutvust teinud naine teistest.

Paljud naised täidavad oma elu jooksul suure osa ajast hooldaja rolli. Sünnitavad ja kasvatavad lapsi, hoolitsevad mehe ja kodu eest, pakkudes perele hellust, armastust ja turvalist kodu. Mõned naised on ka magamistoas tihti andjateks, keskendudes mehe rahuldamisele ja  mõeldes harva oma vajadustele.

Naised kannavad endas elu ja surma saladust - see on tantra iidse tarkuse pärl, mida on alati kardetud, peidetud ja valesti mõistetud. Tuhandeid aastaid on naised salaja kogunenud, et uurida ja jagada oma väärtuslikku sisemist naiselikku tarkust, astudes vastu maistele muredele ja ühiskondlikule survele. Tantra heidab eredat valgust, et leida peidetud aare ja paljastada saladus, taastada ja tervendada ainulaadne kingitus - jumalik naiselik jõud. See on reis naise tõelise väeni, see kulgemine hõlmab erinevaid tahke naise elus - seksuaalsust, igakuist tsüklit, sünnitust, menopausi, suhteid ja palju muud. Toetades ja aktiveerides naise ainulaadseid omadusi ja aidates leida rahuldust elustiili valikul, olgu see siis ema, abikaasa, üksik naine või karjäär.

Tantristlik naine leiab hetke oma päevas ja oskab keskenduda oma vajadustele. Peamiseks ülesandeks on naiseliku ja dünaamilise Kundalini energia äratamine, mida kujutatakse liikumatu maona alaseljas, selle juhtimine ülespoole, läbi seitsme tšakra (energia keskuse) kehas. Tänapäeval pööratakse suurt tähelepanu peenkeha ehk keha energia tasakaalustamisele.

Teadvus

Naise energia on ovulatsiooni ajal täiesti erinev võrreldes menstruatsiooni ajaga. Kui seda õigesti mõista ja kasutada, võib naine saavutada kõrgema teadvuse seisundi, tuues kaasa tarkuse, küpsuse ja loovuse. Tantristlikud meditatsioonid on ühendatud igakuise tsükli erinevate etappidega, mis aitavad naisel energiavooluga kaasa minna ning jõuda oma eesmärkideni töö- ja eraelus. Avastades, et naine kannab endas elu, mõistad, et naises peitub samuti surma jõud. Loomise energia on sügavalt seotud mitte loova energiaga ehk surmaga. Seda tuleb usaldada, mitte karta - nii avaneb naise täielik potentsiaal.

Seksuaalenergia

Õppides tundma oma elu- ja surmaenergiat ning kogedes oma keha täiesti uuel viisil, on tantristliku naise järgmiseks sammuks äratada oma positiivset laengut kandev seksuaalenergia. Enamiku naiste jaoks osutub see revolutsiooniliseks avastuseks, sest paljud ei usu, et see on võimalik. Levinud on arvamus, et mehed peavad naisi sütitama. Kogedes oma seksuaalenergia jõudu ning seda õigesti kasutades avanevad naise keha ja energiate juhtimiseks täiesti uued võimalused.

Pühendumine

Avades oma südame ja andudes meesenergiale, naudid end täielikus õndsuses. Lase ennast vabaks, tunneta elu, armastust ja maskuliinset energiat, ära võitle sellega. Kuid pööra tähelepanu, kellega oma intiimset energiat jagad, sest sügavas läheduses segunevad aurad, mis jätavad teineteisele jälje. Need võimsad ühendused, sõltumata sellest, kui tähtsusetud need vahel näivad, võivad jätta sinusse vaimset, emotsionaalset ja füüsilist prahti, eriti inimesega, kes on end jaganud paljudega ning kogunud endasse erinevaid energiaid, kandes need sulle edasi.

Elutarkus

Tantra seisukohalt on menopausis olevatel naistel suur eelis, sest kogu menstruatsioonitsükli energia integreerub nende kehas ja on kasutamiseks valmis. Menopausis naisi nimetatakse seetõttu elutarkadeks naisteks. See on tohutu jõud, mida tuleb õppida kasutama ja enda heaks tööle panema. See muudab naised küpseks ja kartmatuteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles