Hoiatavad märgid, et suhe saab peagi otsa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuidas aru saada, et suhtel pole enam tulevikku? Kui üldistada, siis näitab allkäiku lihtne tõik, et negatiivset on suhtes rohkem kui positiivset.

Sellele vaatamata on mõnikord väga raske näha kindlat hetke, mil võib tõdeda, et suhet ei õnnestu enam päästa. Huff Post vahendab Redditi kasutajate arusaama sellest, millised märgid näitavad suhte peatset lõppemist.

Su peamine stressiallikas on su teine pool. «Kallimaga koos olemine peaks just stressi maandama, aga viimase aastaga on kujunenud nii, et temaga koos olemine tekitab mulle kõige rohkem stressi.»

Tulevikule mõeldes ei näe sa ennast enam temaga koos. «Käisime minu sõbra pulmas ja ühtäkki märkasin korduvat mõtet: ma ei kujuta ette meid kunagi sama tegemas. See polnud üldse küsimuski, olin selles täiesti veendunud. Ja oi, kui hirmus see tõdemus oli. Mees märkas, et midagi on valesti ja kui ta uurima hakkas, rääkisin oma tunnetest. Kuigi sel hetkel oli meie vahel kõik korras, tahtsime pikas perspektiivis oma elult erinevaid asju. Läksime lahku ja saame siiani hästi läbi.»

Te ei suhtle enam nii nagu peaks ja see jätab sind külmaks. «Ma sain siis aru, et meie suhe on läbi, kui hakkasin unustama, et peaksin temaga rääkima ja ma isegi ei mõelnud talle enam eriti.»

Sa oled üksi õnnelikum kui oma partneriga koos olles. «Temast eemal olles tundsin end õnnelikumana kui temaga koos olles. Kord olin temast pikemalt eemal ja hakkasin selgelt nägema kõike, mis meil oli valesti. Olin enda peale päris pahane, et varem nii rumal olin.»

Sa mõtled sellele. «Minu kogemused näitavad, et kui sa juba korduvalt mõtled lahkuminekule, siis on aeg alla anda.»

Su partner ei lase sul suhelda pere ja sõpradega. «Minu ema ja kallim ei saanud kuidagi läbi. Pärast seda, kui naine kaks aastat järjes kirus, kui halb inimene mu ema on (ta on fantastiline ema ja tore inimene), käskis ta mul oma ema Facebookist kustutada ja tahtis, et ma temaga enam kunagi ei suhtleks. Ta sõna otseses mõttes tahtis mind oma perest eraldada, aga ma olen väga perekeskne inimene. Kuidas ma oleksin saanud sellises suhtes lapsi saada?»

Su partner ähvardab pidevalt lahkuminekuga. «Iga kord kui tülitsesime mingi tühise asja pärast, ähvardas ta mind maha jätta, et tema sõna jääks peale. Üha uuesti ja uuesti.»

Kallimale oled sa lihtsalt üks valik. «Meie suhe sai läbi, kui ma mõistsin, et tal on täiesti ükskõik, kas me oleme koos või ei. Ta oli minuga ainult mugavuse pärast. Ikkagi ma ootasin ja lootsin, et ta hakkab minust veel hoolima.»

Sinu isiksus hakkab kaduma. «Ma sain aru, et kõik on läbi, kui mõistsin, et ma pole enam mina ise. Varem olin väga seltsiv, mul oli palju sõpru ja ma naersin kogu aeg. Siis kolisin ma koos temaga teise riiki ja mees keelas mul oma parima sõbrannaga suhtlemise ära, sest too oli sõber mu kunagise eksiga. Nädalavahetustel käis mees väljas pidutsemas, aga mina istusin kodus, sest ma ei tahtnud, et ta arvaks, et ma teistega flirdin. Kui märkasin, et olin kaks kuud järjest nutnud ja tülitsenud, sai mulle küll.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles