Kui soovid tõelist suhet, ära kiirusta seksiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljutõotav suhe võib õigelt kursilt kõrvale kalduda, kui paarilised on vahekorras enne, kui nad on teineteist tõeliselt tundma õppinud ja teinud kindlaks, et nad sobivad kokku. Rutakas seks kiirustab asju liigselt tagant ja loob väljamõeldud sideme, mis pole kahjuks piisavalt tugev, et pikaajaline suhe jääks püsima.

Naised, võtke teadmiseks, et kui te mehega liiga rutakalt voodisse lähete, siis ei ole mehe jaoks piisavalt ajendeid, et teid paremini tundma õppida. Kui mees ei tunne naist, siis põhineb seks peamiselt kirel (seks on füüsiline), mitte tõelistel tunnetel (seks loob sügava emotsionaalse sideme), kirjutab YourTango.

Naine tajub emotsionaalset sidet partneriga pärast seksi, isegi kui ta ei tunne meest eriti hästi. Kui seks on imeline, tekitab oksütotsiin tunde, et te sobite omavahel kokku. Naine armub mehesse kiiremini, tuginesed illusioonile, mille ta on mehest loonud.

Kui te jätkate seksi nimel kohtumist, muutuvad naise tunded sügavamaks ja ta tunneb mehega üha tugevamat sidet. Naisele võib isegi tunduda, et ta armastab meest, kuigi tegelikult on tegemist vaid kirega.

Kergelt tulnud, kergelt läinud

Rutakad seksuaalsed kohtumised viivad tavaliselt lühiajaliste või ebaühtlaste (kokku-lahku-koku) suheteni, mille eesmärgiks ongi kohtuda vaid selleks, et seksida. Kui naine on nõus mehega kohe voodisse minema, siis ei mõtle mees, et selle naisega võiks pikaajalise suhte luua. Mehe jaoks on ta «kerge naine»: kergelt tulnud, kergelt läinud. Selle naisega on tore vahepeal seksida, kuid ta pole kindlasti abikaasaks sobilik.

Kui taipad, et oled mehega liiga rutakalt voodisse läinud ja ütled talle, et tavaliselt sa nii ei käitu, siis suure tõenäosusega mees ei usu sind, sest su teod räägivad teist keelt.

Loobu mõneks ajaks seksist

Kui soovid tõelist suhet luua mehega, kes sulle väga meeldib, kuid te olete juba ka voodisse jõudnud, siis ehk oleks hea mõte mõneks ajaks seksist loobuda. See näitab sulle kiirelt, kas mees on sinust huvitatud või kohtub ta sinuga vaid seksi pärast. Kui ta huvitub vaid seksist, siis pole tal mingit tahtmist sinuga suhelda pärast seda, kui sa oled seksiga mõneks ajaks lõpparve teinud. Esialgu võib see haiget teha, kuid hiljem taipad, et selliste meestega polegi tarvis suhelda.

Kui ka mees tahab, et teie vahel tekiks midagi sügavamat, siis ta austab su soove ja on nõus seksiga pausi tegema, et sind paremini tundma õppida. See mõte ei pruugi teda rõõmustada, kuid ta on siiski nõus seda tegema. Selgita välja, millised on tema tõekspidamised, milline on tema perekond, kuidas ta teisi inimesi kohtleb, mida ta sinule olulistest asjadest arvab, kuidas maailma näeb jne. Lase tal ka ennast tundma õppida.

Kui te võtate aja maha, et teineteist tundma õppida, siis saate peagi aru, kas sobite paarina kokku või mitte. Kui leiate ühise keele mõistuse, keha ja hinge tasandil, siis suureneb võimalus, et teie sidemest saab tugev suhe.

Kokkuvõttes tasub meelde jätta, et kui soovid pikaajalist suhet, lükka seksi võimalikult kaua edasi. Vähemalt hetkeni, mil tunned, et oled mehega mingisuguse sideme saavutanud. Sel viisil tõmbad ligi mehi, kes suhtuvad sinusse suure armastuse ja austusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles