Kui palju aega peaksid uued paarid koos veetma?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Osad inimesed veedavad uues suhtes terve aja oma kallimaga, kuid seda tehakse tavaliselt teiste suhete arvelt. Samal ajal teised mahutavad partneri napilt oma ajakavasse. Mis on tervislik kogus, kui palju aega tasub oma kallimaga koos veeta?

Kui terve oma vaba aeg partneriga veeta on liiga palju, siis üldse mitte seda teha on liiga vähe. Tasakaalu leidmine on tihti raskem kui arvatakse. Ühelt poolt inimesed tahavad veeta võimalikult palju aega uue ja põneva inimesega oma elus. Nad naudivad teineteise seltsi ja igatsevad üksteist. See periood on oluline, et suhe saaks kasvada ning panna aluse kahe inimese elu ühildumisele.

Teiselt poolt töö ja argikohustused panevad koosveetmise ajale piirangu peale. Ühiseid plaane võivad takistada ootamatud töökohustused, ärireisid või hilised tunnid kontoris. Kui üks partneritest tahaks rohkem koos aega veeta, siis teise partneri tööga seotud kohustused võivad suhtele halvasti mõjuda.

Uued paarid peavad jagama vaba aega sõprade, pere ja kallima vahel. Kui inimesed astuvad suhtesse, siis vanadele suhetele leitakse tavaliselt vähem aega. Näiteks kui naine hakkab oma kallimaga palju rohkem aega veetma, siis tema suhtlus oma parima sõbraga väheneb. Üksiolemise aeg on samuti inimeste jaoks väga tähtis ning mõjutab partneriga koosveetmise aega. Suhete keerises ei tohi unustada võtmast aega ka iseendale. Sellistes olukordades võib tasakaalu leidmine olla väga keeruline.

Tervislik kogus, kui palju peaksid paarid koos aega veetma, oleneb täiesti partneritest. Eesmärk on saavutada olukord, kus suhte mõlemad osapooled on koosveedetud ajaga rahul. Selleks peavad säilima ka sõprus- ja peresuhted ning võimalus üksi aega veeta. Oluline on, et inimene saaks suhte kõrval ka individuaalselt areneda.


Nõuanded, kuidas koosveedetud aega tasakaalustada:

  • Arvestage üksteise erinevustega – Inimesed tahavad erinevates kogustes oma partneriga aega veeta. Ära eelda, et su partner sinuga sama palju aega koos vajab veeta kui sina, ning võta seda arvesse.
  • Pea nõu oma uue partneriga – Parim viis, kuidas teada saada, kas pühendad piisavalt palju aega suhtele, on seda oma partneri käest küsida. Õpi oma kaaslase vajadusi tundma ning looge süsteem, mis toimib teile mõlemale.
  • Kuula oma sõpru – Sõbrad ei ole ainult tugiisikud, vaid uuringute järgi nende arvamus sinu suhtest mõjutab ka selle kvaliteeti. Leia oma uue suhte kõrvalt aega ka sõpradele.
  • Eralda aeg kohtingute jaoks – Kui töö ja teised kohustused hõivavad praktiliselt terve sinu ajakava, siis pead hakkama eraldama aega oma suhte jaoks. Anna oma partnerile selge ülevaade, millal sa saad temaga aega veeta ning tehke ühiseid plaane, mida saate oodata.
     
  • Arvesta tõusude ja mõõnadega – Kui uus suhe areneb tõsisemaks, siis aja jooksul tekib koosveedetud ajal paratamatult tõusu- ja mõõnaperioode. Oluline on koosveedetud aja puhul rõhku panna kvaliteedile kui kvantiteedile.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles