12 toiduainet, mis panevad vähem sööma

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaalulangetamise eesmärgil vähendatakse söögikoguseid, kuid pidev näljatunne on kõige levinum põhjus, miks enamik dieetidest ebaõnnestub. Sel puhul tasub tarbida toiduaineid, mis tekitavad täiskõhutunnet ja vähendavad söögiisu.

Näljatunnet on võimalik leevendada ilma liigsete kalorite tarbimisega. Teatud toiduainete söömine saadab ajule signaali, et sa oled söömise lõpetanud ning söögiisu kaob, vahendab Health.com. 12 sellist kasulikku toiduainet on:
 

Õunad
Kuskil pool tundi enne söögikorda tasub süüa õuna – see rohkelt vett sisaldav puuvili täidab su kõhtu ning sa sööd selle tulemusena vähem.

Avokaado
Uuringute järgi aitab poole avokaado söömine koos lõunasöögiga säilitada täiskõhutunnet ülejäänud päevaks. Uuringus osalenud naistest 24-l protsendil oli peale seda kolme tunni möödudes väiksem kiusatus näksida kui varem.

Oad, kikerherned, läätsed
Tegemist on valgurikaste supertoiduainega, mis sisaldavad ohtralt kasulikke kiudaineid, antioksüdante, B-vitamiini ja rauda. Nende söömine aitab oma isu kontrolli all hoida.

Supp
Uuringu kohaselt võib madala kalorsusega puljongi baasil supi söömine enne lõunasööki vähendada kalorite tarbimist ligi 20 protsenti. Supp täidab kõhtu, kuid sisaldab vähe kaloreid.

Marineeritud kurgid
Marineeritud kurgid ja muud hapendatud toidud sisaldavad rohkelt probiootikume, mis parandavad seedimist. Mõned eksperdid väidavad, et probiootikumid vähendavad isu ja aitavad ka kaalu langetada.

Tšillipulber
Tšilli on tuntud kui hea ainevahetuse kiirendaja. Hiljutine uurimus näitas, et toidu sisse vürtside lisamine aitab isu kontrolli all hoida.

Tume šokolaad
Kui sul on tohutu isu magusa järele, siis söö tumedat šokolaadi. Uuringute järgi aitab tume šokolaad alandada vererõhku ning mõjub südamele ja ajule hästi. See täidab paremini kõhtu kui tavaline piimašokolaad ja rahuldab magusaisu kiiremini.

Munad
Hommikusöögiks muna söömine hoiab sul kõhu täis lõunani. See on seotud kasulike valkudega, mida munad ohtralt sisaldavad. Valgurikka hommikusöögi sööjad tarbivad terve päeva jooksul vähem kaloreid.

Pähklid
Pähklid on järjekordne täiskõhutunnet tekitav toit, mis aitab sul vähem süüa. Neid tasub eriti süüa hommikusöögi juurde, sest nad sisaldavad tervislikke küllastumata rasvu, mis aitavad isu kontrolli all hoida.

Kaerahelbed
Kaalu hommikuhelveste välja vahetamist hommikupudru vastu. Pudru sööjatel püsib kõht kauem täis ning söögiisu samuti väheneb. Kaerahelbed sisaldavad suurtes kogustes kasulikke kiudaineid ja valke.

Vesi
Veepuudus võib tekitada tunnet, et sa oled näljane. Nälja sümptomid on sarnased, mis ka veepuudusel: vähene energia, aeglustunud reaktsioonid ja kehv tuju. Järgmine kord kui tekib tuju midagi näksida, joo klaas vett ja oota 10 minutit. Su näljatunne võib peale seda kadunud olla ja sa oled säästnud palju kaloreid.

Piimavalk
Piimatoodetes sisalduv valk täidab väga hästi kõhtu. Tarbi mõõdukalt piimatooteid ning kasuta valgupulbrit, et oma smuutisid valgurikkamaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles