Miks punase vaiba meik tavaellu ei sobi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie meigiäpardus.
Angelina Jolie meigiäpardus. Foto: Reuters/ScanPix

Paljudel naistel on soov välja näha selline nagu suurimad staarid punasel vaibal. Selleks jälgivad nad staaride stiili ja uurivad ka nende meiginippide kohta. Jumestuskunstnik Nick Barose kutsub aga naisi üles sellest loobuma, sest enamasti pole sel mingit mõtet ja kuulsuste järgi matkitud meik võib tavaelus üsna jabura mulje jätta.

Barose’i sõnul on tants kuulsuste ümber läinud üle käte. Internetiavarustest võib leida arvukalt erinevaid õpetusi, kuidas end mõne kuulsuse moodi meikida või kuidas oma nägu kontuurida. Tunnustatud jumestuskunstnik ei soovita naistel neid õpetusi väga tõsiselt võtta, sest fotomeik ja argipäevane meik on kaks väga erinevat asja, kirjutab nymag.com.

Meigi puhul on väga oluline arvestada, millise valguse käes enamasti ollakse. «Meik töötab tänu valgusele,» selgitas ta jumestuse põhimõtteid. «Mina võin fotosessiooni jaoks kontuurida, sest ma tean, kuidas valgust juhitakse. Argipäevaelus pole kontuurimine realistlik, kui sa pole just Kim Kardashian, kel on igal pool oma abistav meeskond kaasas. Valgustingimused muutuvad kogu päeva jooksul.»

Kord, kui Barose käis hambaarstil, küsis temalt õde, millise kontuurimispaleti ta peaks omale soetama. «Kõigepealt küsisin talt vastu, et kas ta kavatseb seda meiki kanda tööl, kus on päevavalguslambid või tahab ta end meikida õhtuks, kui läheb peole. Praegu on see nagu mingi hullus. Kontuurimist võib näha igal pool – metroos või McDonald’sis. Aga see lihtsalt ei sobi. Täpselt samamoodi nagu sa ei lähe peokingadega randa, ei lähe sa sinna ka peomeigiga. Tavaelus, kui sa oled oma nägu tugevasti kontuurinud, muudab see silmaalused tumedaks. Liiga rohke peitepulk silmade all teeb silmaalused helendavaks, kuigi peaks just silmaaluseid peitma. Sa ei saa endale teha täiesti uut nägu. Inimesed ootavad meigilt juba liiga palju.»

Barose usub, et tänapäeval ei tahagi inimesed erineda, sest pigem on neil soov kanda ühtset vormi. Tema aga tahaks, et meikimine oleks lõbus. Kui kliendid muretsevad liialt oma nina suuruse või näokuju pärast ja tahavad seda mingi ühtse malli järgi muuta, pole meikimine talle enam sugugi vahva. Eriti on see meigiunstniku sõnul tobe, kui inimene ei julge ilma kontuurimata toast lahkudagi.

«Üks asi on see, kui tahadki välja näha nagu Janet Jackson 90ndatel, siis võib kontuurimine tõesti abiks olla. Aga praegu ma näen tänavatel kontuuritud nägusid ja see pole loomulik. Kontuuritakse dramaatilise efekti pärast ja see on väga spetsiifiline asi. See ei tohiks olla näha. Kontuur peaks paistma nagu vari. Kui tahad seda teha, siis osta kontuurimise palett, ära tee seda ainult oma pintsliga,» toonitas ta.

Kui on hea valgus, siis soovitab Barose üldse mitte meikida, sest ka ilma jumestuseta võib väga hea välja näha. Selleks tuleb vaid näonahka kreemitada ja huulte niisutamiseks kasutada huulepalsamit. Päevavalguslambi all ei pruugi see muidugi nii hea välja paista. «Mul veab, et töötan näitlejatega, kes teavad, et punasel vaibal poseerimine kuulub töö juurde,» märkis Barose. «Ega nad iga päev sellised nälja ei näe. Nad saavad aru, mida saab meigiga teha ja mida ei saa. Inimesed kontuurivad oma nägu, teevad pilti ja kasutavad Instagrami postitamiseks filtreid. Aga päris elus pole filtreid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles