Galerii: ateljee Rüütel ja Roos avati ulaka tantsukavaga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskaegse Tallinna südames on üks Kirik, otse Kiriku taga on Põrgu ja sellesinase Põrgu värava kõrval pisikene soovide pesa, paheliselt ilusate asjade kodu, ateljee-pood nimega Rüütel ja Roos. 

See on nüüd avatud - lustilised avamishetked olid neljapäeva õhtul - loomulikult paari suvesündmusele kohustusliku paduvihmahoo ja mürtsuva äikesega. Õhtu staarid olid «Burlesque Estonia» tantsijad, kes paduvihma kiuste said hakkama eriti ulaka tantsukavaga. Et avaldada austust ateljee-poe asukohale, mis on Vana Tallinna tõelises südames, oli asjakohane etteaste ka ajaloo taaskehastajate klubilt «Lonkava Hundi Koda». Võitlesid rüütlid ja kaunitele daamidele kingiti roose.

Enne kõike seda aga said külalised tutvuda ateljeedega, mis asuvad ateljee-poe sisehoovil - veendumaks, et tegemist on ehedal kujul tõelise ja ehtsa otse tootjalt tarbijale ettevõtmisega.

Ateljee-poest saab osta või tellida täiesti erinevaid, ent vaimult sarnaseid asju - ajaloole kummardusi tegevat, romantilist ja iseloomuga kraami. Rüütli ja Roosi meistrite ja disainerite eesmärk on lähedane ja vahetu kontakt kliendiga. Vaatamata asukohale vanalinnas soovib vahva viisik sisse seada uusi suhteid kohalike klientidega ja julgustama neidki tulema praegu turistide ostumekaks kujunenud piirkonda.

Viis väga omanäolist disainerit - ehtekunstnik Laura Šmideberga, keskaegsete riiete asjatundja Katrin Koch-Maasing, linase kanga võlur Emilly Ruul, sisustusaksessuaaride meister Iris Jurma ja moedisainer Lee Reinula kutsuvad Teid rännakule läbi aja ja ilu.

Rüütel ja Roos soovib, et oleksite tunnistajaks kaupmeeste ja käsitööliste linna järjekordse ajalookillukese sünni juures.

Pildid avamispeost leiab galeriist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles