Partneri järgi nuhkimise varjuküljed

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljudel on kiusatus salaja oma partneri telefonis sobrada ja sõnumeid lugeda. See kahjutuna näiv tegevus võib kaasa tuua aga suuremad probleemid kui me arvatagi oskame.

Me kõik oleme olnud sellises olukorras – sa lamad voodis, sinu partner on duši all. Tema telefon on sinu kõrval öökapi peal. Sa tead parooli ning väga lihtne oleks ilma tema teadmata tema sõnumitele ja kõneajaloole pilk peale heita. Lihtsalt väike kiire pilguheit veendumaks, et sa saad teda usaldada. Niisiis, mida sellises olukorras teha? «Nuhkida või mitte nuhkida?“ -selles on küsimus.

Huffingtonpost.com toob välja neli põhjust, miks partneri järgi nuhkimine on halb:

1) See on sõltuvust tekitav 
Kellegi telefonis sobramine on kui lööbe sügamine. See sügeleb ning sa usud, et selle sügamine toob sulle leevendust. Selle asemel on mõju vastupidine - mida rohkem sa sügad, seda rohkem see sügelema hakkab. Parim lahendus on üldse esimest korda sügamist vältida. Isegi kui sa ei leia partneri telefonist või Facebooki sõnumitest midagi kahtlast, seostub sulle nuhkimisega leevendustunne. Seega iga kord kui sa otsid rahulolu või kindlustunnet, võib sul tekkida kihk partneri eraasjades sorida.

2) Tegemist on kaotussituatsiooniga
Peale oma partneri telefoni või e-maili kontrollimist pead sa hiljem tegelema oma teo tagajärjega. Kui sa ei leidnud midagi kahtlast, siis saadud leevendustunne asendub peagi süütundega ning nüüd painab sind ebameeldiv tunne, sest sa rikkusid oma partneri privaatsust ja usaldust. Kui sa aga leidsid midagi, mis viitab truudusetusele, siis pead sa otsustama, kas ta paljastada (ja tunnistada, et sa tegid midagi ebaeetilist/ebaseaduslikku) või vaikida, kuigi teadmine sööb su sisemust. Mõlemad on halvad situatsioonid, milles viibida.

3) Kui sa tahad usaldusväärset partnerit, ole usaldusväärne partner
Kui sa kahtlustad, et sa ei saa oma partnerit usaldada ning kontrollid tema isiklikke tehnikaseadmeid, siis oled sina antud olukorras ebausaldusväärne kaaslane. Kohtle teisi nii, nagu sa tahad, et sind koheldaks. Kui sa hindad partneri teatud omadust, siis sa pead seda ka väärtustama ning temas seda esile tooma.

4) Sa võid kellegi konfidentsiaalset informatsiooni ohtu seada
Paljudel inimestel on oma telefonis või arvutis salajast tööga seotud informatsiooni. Kui sa nuhid oma kaaslase kommunikatsioonivahendites, siis võid sa põhjustada talle tööalaseid probleeme. Teatud ametitel võib see olla tõsine rikkumine, mis võib viia vallandamiseni. Kas oma uudishimu rahuldamine on väärt oma partneri töökoha ja tööalase usaldusväärsuse ohtu seadmist?
 

Kui sul on tekkinud oma partneri suhtes kahtlusi, siis räägi oma muredest! Suhtle temaga, mitte ära uuri tema selja taga tema isiklikke asju. Avatult rääkimine on parim ja kõige lugupidavam viis probleemide lahendamiseks nii sinu, sinu partneri kui ka sinu suhte jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles