Teistmoodi lavašist: juustukrõpsud ja pitsad

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustukrõpsud
Juustukrõpsud Foto: Erakogu

Suvehooaeg tõi Leiburi maailma rahvaste pagaritoodete sarja Etnia lavaššide, kuklite ja pitsapõhjade kõrvale ridamisi uusi leivalisi: Ameerika köögi väikesed hamburgerikuklid, Armeenia käsitöölavaši, türklaste ekmek-leiva, Itaalia seesamiseemnetega grissini jm. Kui tahate koduköögis põgusa kokandusliku rännaku ette võtta, lähevad need igati asja ette.

Toidublogija Ragne Värk pakub välja mõned ideed, kuis lavašist perele või sõpradele midagi lihtsat ja kiiret valmistada.

Juustukrõpsud

5 Etnia lavašši (Kaukaasia), toasooja võid, 5 sl riivitud Parmesani juustu, 5 tl peeneks hakitud rohelist sibulat, soola, pipart.

Määri lavaššidele õhuke kiht võid. Raputa igale lavašile peale 1 sl Parmesani juustu ja sellele rohelist sibulat. Maitsesta soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus 5–7 minutit.

NB! Soovi korral võid enne juustu lisamist raputada lavašile hakitud küüslauku.

Pitsad lavašist

6 Etnia lavašši (Armeenia), u 5–6 sl tomatipastat, soola, pipart, Cayenne’i pipart, 100 g singiviile, 100–150 g riivitud juustu, värsket tüümiani.

Määri lavaššidele tomatipastat. Raputa maitseks peale veidi soola ja pipraid. Lõika singiviilud ribadeks ja lao pitsadele. Raputa üle riivitud juustuga. Küpseta pitsasid 180-kraadises ahjus, kuni juust on sulanud. Raputa peale värsket tüümiani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles