Kanna lihtsat riidekinga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blake Mycoskie
Blake Mycoskie Foto: Erakogu

Moeblogija Anni Jürgenson soovitab suvisele väljasõidule seelikute-kleitide asemel kaasa pakkida poiss-sõbralt laenatud pika triiksärgi.

Blake Mycoskie  asutas kingabrändi TOMS 2006. aastal pärast reisi Argentinasse, kus ta märkas, et paljud lapsed on seal sunnitud paljajalu käima või jagavad õed-vennad ühte kingapaari ja käivad seetõttu kordamööda koolis. Ta hakkas üle maailma müüma lihtsaid kangast jalanõusid, mis on eeskuju võtnud traditsioonilistest Argentina tööliste ja talupoegade kingadest alpargatas’test, mida näiteks Kataloonias ja Püreneedes tuntakse espadrillo’dena.

Tänuväärt ettevõtmine põhineb lubadusel, et iga müüdud TOMSi paari eest kingitakse üks paar jalanõusid puudust kannatavatele lastele arengumaades. Lihtne võimalus aidata teistel head teha, praktilised suvekingad on vaid lisaboonuseks. Valik TOMSe on nüüd saadaval ka Eestis ABC Kingas. Vt lisa www.toms.com.

Värvikirevad litrid, mis on pidulisi aasta ringi pimedatel öödel ehtinud, muutuvad suve saabudes helgeks pastelseks sätenduseks. Suviseid tagasihoidlikumaid beeže, roosasid ja rohekaid litreid täiustab kergelt päevitunud jume ja hooletu «just ujumast tulnud» soeng. Heledad litterkleidid, seelikud või laiad pikad püksid loovad sundimatu, mitte liialt pingutatud välimuse vabameelsemateks koosolemisteks, samas piisavalt piduliku kokteilipidudeks. Näited Zaralt ja Liisi Eesmaalt.

Suvisteks väljasõitudeks riideid kaasa pakkides on vähem alati parem kui rohkem. Kleite-seelikuid võib näiteks asendada üks lihtne puuvillane särkkleit, mille omakorda võib asendada meeste riidekapist leitud pikema triiksärgiga. Head eeskuju pakub blogija Leandra Medine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles