Moeuudiseid Londonist: elevust tekitavad Alexander McQueen ja Kate Moss

, ajakirjandustudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moe-eeskuju: Kate Moss oma Topshopi kollektsiooni esitlemas.
Moe-eeskuju: Kate Moss oma Topshopi kollektsiooni esitlemas. Foto: SCANPIX

London meenutab andekat moekunstnikku Alexander McQueeni ja ihaleb supermodell Kate Mossi disainitud rõivaid.

Alexander McQueen ja Kate Moss on nimed, mis moesõprade hulgas pikemat tutvustamist ei vaja. Viimastel nädalatel on just nemad Briti moeelus elevust tekitanud.

Maailma suurim kunsti- ja disainimuuseum Viktoria & Albert Londonis, kus praegu on üleval Itaalia Teise ilmasõja järgse moe parimad palad, teatas, et järgmise aasta kevadel toovad nad külastajateni näituse «Alexander McQueen: Savage Beauty» («metsik ilu»). Sama väljapanekut sai kolme aasta eest nautida New Yorgi Metropolitani muuseumis ja seda külastas rekordarv huvilisi – kolme kuuga 661 509 inimest. Muuseumi 141-aastase ajaloo jooksul oli see näitus üks publikurohkemaid.

Pärast moekunstniku Alexander McQueeni traagilist surma 2010. aastal ühendasid tema kolleegid ja sõbrad jõud näituse kokkupanekuks, kogudes rõivaid disaineri ülikooli lõputööst kuni viimaste moelavasid vallutanud esemeteni.

Londoni Victoria & Alberti muuseumi direktor Martin Roth ütles, et see näitus on suurepärane viis meenutada ja taaselustada ühe viimase aja vapustavama moetalendi innovatiivset kunsti. «McQueen kasvas üles ja õppis Londonis, siit sai alguse ka tema bränd. Tundub, nagu tooksime sellega tema töö tagasi koju,» lisas ta.

««Savage Beauty» on ühe meie aja endekama ja suurema kujutlusvõimega disaineri lugu,» nentis ka Jonathan Akeroyd Alexander McQueeni moemajast, mis tegutseb Londonis praeguseni.

Kuigi näitus avatakse järgmisel kevadel, algas piletite eelmüük tunglemise vältimiseks juba aprilli viimastel päevadel ehk peaaegu aasta ette.

Nostalgiatuuled puhuvad ka supermodell Kate Mossi jaoks, kes juba viieteistkümnendat korda teeb koostööd Topshopiga. Viimati astus Moss selle Briti moebrändi disainerikingadesse neli aastat tagasi. Firma ise kirjeldab sündmust kui ikooni tagasitulekut.

Modell iseloomustas oma kollektsiooni sõnadega «garderoobi autobiograafia». See tähendab, et need asjad võiksid kuuluda nii tema kui ka ükskõik millise teise naise riidekapi tuumikusse. Rõivad sobivad eri stiili esemetega, leidub hipilikke narmastega nahkjakke, lillelisi kleite, kivikestega ehitud pükse.

Et uudis firma ja supermodelli koostööst levis juba eelmise aasta teises pooles, ootasid fännid kannatamatult rõivaste müükitulekut. Juba tunde enne poe avamist kogunes Oxford Streetile Topshopi esinduspoe ette järjekorda suur rahvamass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles