Lugeja kirjutab: harjutuste seeria terviserajale

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksmine.
Jooksmine. Foto: SCANPIX

Suviste treeningnippide lugejamäng meelitas kirjutama lugeja, eks pakub välja oma harjutuste seeria ja ka smuuti retsepti.

Suvi on hea aeg kasutamaks ära sooja ilma ning viibida võimalikult palju õues. Kui jooksmisest või rattasõidust tuleb peale tüdimus, siis võib teha ka efektiivseid jõutreeninguid oma keharaskusega. Kõige rohkem meeldib mulle neid kahte kombineerida ehk vaheldumisi joosta ning teha jõuharjutusi.

Näiteks

·         Sörk 15 min, seejärel kükid, hüpped, väljaasted (keharaskusega pikemad seeriad - treening nelipeale, kakspeale, tuharale; kui kükkidel päkale tõusta, siis ka säärele ).

·         Sörk 15 min, seejärel kätekõverdused triitsepsile ja biitsepsile (treenid käsi ja õlgu ning kuna keha peab olema tugevalt hoitud, siis ka kerelihaseid).

·         Sörk 15 min, seejärel kõhulihased, seljalihased, küjelihased.

Selliste seeriatega treenides taastub vahepeal pulss, kuid treeningmaht on päris suur. Kindlasti saab varieerida iga seeria või sörgi pikkust. Sellise treeninguga saab kaloreid põletada ning kerget lihastoonust tervele kehale. Ideaalne treening tegemaks rannas või terviserajal. 

Samuti saab kehvema ilma puhul teha ka kodus trenni. Panna enda jaoks mõnus ja motiveeriv muusika käima, teha aeroobikalaadne soojendus (kükid, sammud jne ) ning seejärel jõuharjutusi. Kui varustust kodus pole, saab raskusi leida loominguliselt – vett või liiva täis pudelid kasutades.

Smuutid on minu lemmikud vahepalad või eined enne treeningut.

Minu lemmikuks smuutiks on kujunenud järgmine smuuti:

·         1 banaan

·         100 g mangopüreed

·         1 laimi mahl

·         20 g münti

·         Jääd ja vett

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles