Neli põhjust, miks suvel on kergem lisakilodest vabaneda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on imeline aeg! Suvepuhkuse ajal on hea lõõgastuda, päevitada ja ilusat ilma nautida. Peale selle on suvi mõnus aeg, mil lisakilodest vabaneda.

Women's Health Magazine toob välja neli põhjust, miks tasuks just suvel kaalulangetus ette võtta.

Ilus ilm tekitab tahtmise liikuda. 2012. aastal tehti Ameerikas rekord - inimesed liikusid ringi erakordselt palju. Miks? Sest sel aastal olid ilmad tavapäratult soojad. Samuti on kindlaks tehtud, et inimeste treeningharjumused sõltuvad suures osas just ilmast: kevadel ja suvel liigutakse rohkem, sügisel ja talvel veidike vähem. Uuringud on tõestanud, et vabas õhus treenivad inimesed on aktiivsemad kui siseruumides treenivad inimesed.

Inimeste tuju on parem. Talveperiood on pime ja kõle, mis paljude inimeste jaoks tähendab depressiooni ning masendust. Pittsburghi ülikooli teadlased tegid kindlaks, et inimesed kipuvad talvel rohkem emotsioode ajel sööma ja rohkem tuntakse soovi tarbida süsivesikuid.

Kuum ilm vähendab söögiisu. Jäätis on mitteametlik suvetoit, kuid üleüldiselt kipub suvel söögiisu madalam olema, sest ilmad on kuumad. Siinkohal tuleb jällegi väljas treenimine mängu, sest on tõestatud, et suvel väljas treenivad inimesed söövad vähem kui siseruumides treenivad inimesed.

Naised näitavad rohkem paljast ihu. Suveperioodil armastavad naised kanda miniseelikuid, bikiinisid, trikood teisisõnu rõivaid, mis paljastavad rohkem ihu. 2012. aastal läbi viidud kehakuvandi uuringust selgus, et naised tunnevad end rannas bikiinides ebamugavamalt kui magamistoas partneri ees alasti olles. See motiveerib paljusid suveperioodil aktiivsem olema, et nende rannakeha oleks paremas vormis ja nad tunneksid end mugavamalt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles