Lugeja retseptid: kaks mõnusat smuutit ja värskendav salat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lugeja foto

Kutsusime lugejaid üles kirjutama oma suvistest treeningnippidest. Siin on kiri lugejalt, kes peale kavalate nippide jagab ka kolme toredat suvist retsepti. 

Igaüks meist on ilmselt kogenud, et täna on päev, kus ei jõua või ei taha midagi teha. Just sellistel päevadel puudub meil tihti motivatsioon. Kuna ma olen regulaarselt käinud hommikuti jooksmas üle viie aasta, siis on mul selle aja jooksul kogunenud mõned nipid, mida hea meelega teistega jagada.

Kuna tihti on inimestel kiire ning esimese vabandusena leiame, et pole aega, siis on hea kirjutada kalendermärkmikusse üles, et teed näiteks õhtul kell kaheksa trenni - nii on lihtsam oma aega planeerida ning leida aega spordi tegemiseks.

Tihti soovime, et tulemused oleksid kiiresti märgatavad ning kui seda ei juhtu, tekib soov alla anda. Mõistlik on alustada näiteks jooksmise puhul väikesest distantsist ning pärast jooksu teha kiirkõndi ning hiljem suurendada jooksmise vahemaad ja vähendada kiirkõndi. Ajapikku suureneb ka vastupidavus.

Kui pole soovi minna jooksma, võib selle asemel sõita rulluiskudega, rattaga või kas või teha kiirkõndi. Hea on valida enda jaoks meeldiv tegevus, mitte sundida peale seda, mis ei meeldi. Seega tehes seda, mis sulle meeldib, on suurem tõenäosus, et sa ei anna nii kergelt alla.

Lisaks on võimalus treenida end kodus väga lihtsate vahenditega. Kõhu- ning seljalihaste erinevad harjutused on need, mida saab igaüks kodus teha ning suurendada arvude kordust just vastavalt vastupidavusele. Internetist on võimalik leida erinevaid 30-päevaseid väljakutseid, kus on ka puhkepäevad märgitud.

Hea on trenni teha oma lemmikmuusika saatel - nii suureneb ka motivatsioon.

Oluline on tarbida päevas piisav kogus vett ning süüa tervislikult.

Retseptid

  • Suvisel ajal on kindlasti populaarsed erinevad värsked salatid. Minu lemmiksalatisse lähevad: arbuus, paprika, kirsstomat, kurk, lehtsalat, fetajuust, palsamiäädikas, viie pipra segu, oliiviõli.

Üks võimalus on teha endale värsketest või külmutatud marjadest smuuti, mis täidab hästi kõhtu ning lisaks sellele on meeldiva maitsega.

  • Minu lemmiksmuuti sisse käivad: 1 banaan, 4-5 suurt maasikat, 2 spl müslit (nt Crunchy natural) või 1 spl kamajahu, 1 spl vanilje-kohupiimapastat, natuke mett, vanillisuhkrut, spinatit ning piima (vastavalt sellele, kui vedelat smuutit soovid).
  • Teine smuuti on pisut suvisem, sisaldades maasikaid, jääkuubikuid ning riivitud ingverit. Kaunistamiseks kasutan kookoshelbeid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles