Lihtsaid ja odavaid mooduseid, kuidas aknet leevendada

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Akne on tüütu nahaprobleem, mis võib igal ajal end ilmutada. Kuigi nahaarst võib välja kirjutada kreeme, mis aitavad aknet leevendada, leidub ka köögikappides mitmeid vahendeid, mis võitlevad tõhusalt aknega.

Akne tekib tavaliselt siis, kui nahapoorid on ummistunud. Poore ummistav mustus muutub põletikuliseks ja tekitab vistrikke. Nahaprobleeme võivad põhjustada ka vale toitumine, nahahooldustoodetes olevad kemikaalid või vale nahahooldusrutiin, kirjutab healthmeup.com.

Kõigepealt tuleks kindlaks määrata, milline on sinu nahatüüp: kuiv, rasune, normaalne või sega. Kui tead, mis tüüpi näonahk sul on, siis on lihtne sellele leevendust otsida. Teatud kodused vahendid aitavad aknet tõhusalt leevendada ja seda ohjes hoida.

Järgnevalt on välja toodud mõned soodsad viisid, kuidas oma naha eest hoolitseda. Oluline on jääda ühe nahahooldusrežiimi juurde, mis parandaks nahka ja muudaks selle säravaks. Naha regulaarne puhastamine, niisutamine ja koorimine aitab aknet leevendada.

Sidrun - sidrun aitab kudesid kokku tõmmata ja kontrollib rasueritust. Sidrunimahl aitab punetavaid vistrikke vähendada. Tupsuta veidike sidrunimahla põletikulistele kohtadele ja lase sel terve öö mõjuda. Hommikul pese nägu veega.

Kaneel ja mesi - kaneelist ja meest saab valmistada tõhusa näomaski. Lisa teelusikatäiele meele 5-6 näpuotsatäit kaneeli ja kanna segu õhukese kihina näole. Lase sel mõjuda, kuni tunned, et nahk hakkab venima. Loputa nägu leige veega ja patsuta rätikuga kuivaks.

Roheline tee - rohelist teed võib aknega võitlemiseks kas juua või otse nahale kanda. Tee joomine aitab kehal mürkainetest vabaneda ja hoiab näonaha puhtana. Kui kannad teed nahale, vähendab see põletikku ja aknet.

Jää - valmista rohelist teed, vala see jääkuubikute nõusse ja pane jääkappi. Kasuta iga päev üht jääkuubikut näo masseerimiseks, et vähendada põletikku ja aknet.

Tomat - tomatid on head antioksüdandid ja ka need aitavad kudesid kokku tõmmata nagu sidrunid. Lõika tomat pooleks või veeranditeks ja hõõru tomatiga õrnalt nahka. Tee seda vähemalt korra nädalas, et aknet vähendada.

Õun ja mesi - riivi väike kogus õuna ja sega meega. Kasuta saadud segu näomaskina ja lase sel 15 minutit mõjuda. Loputa nägu leige veega.

Aaloe - kui sul on kodus aaloetaim, lõika sellelt väike leht ja määri aaloemahla otse põletikulistele kohtadele.

Apteegitill - kui soovid, et su näonahk oleks puhtam, söö apteegitilli. See tugevamaitseline taim parandab seedimist, vähendab paistetust ja aitab kehast ning nahast mürkained välja viia.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles