Lugeja kirjutab: suvel tuleb trenni teha hommikul

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine24’s käib suviste treeningnippide lugejamäng. Oma teadmisi jagab teistega lugeja, kes on veendunud, et parim aeg suvel trenni tegemiseks on varavalgel.

Tegelen aastaringselt jooksmisega ja tean, et suvi on kõige olulisem aeg trenni tegemiseks, kui just ei tegeleta talispordiga. Suve soojust ja valgust peab ära kasutama maksimaalselt, sest siis ei saa tuua trennis viilimiseks ettekäänet, et väljas pime või külm. Samuti on suvi see aeg, kus sportlased võtavad oma trennidest maksimume.

Minu järeleproovitud trenninippideks on suvel teha trenn hommikul. Esiteks pole hommikul nii palav kui lõunal või õhtul. Üldiselt tuleks palavate ilmadega vältida trennitegemist 12-19ni, sel ajal on õhk kõige kuumem, seetõttu võib kergesti saada kuumarabanduse, eriti kui tehakse trenni päikse käes. Teiseks, kui plaan on minna randa või veeta päev õues, siis päevane päike ja kuumus väsitab keha ja vaimu ning õhtune treening on tunduvalt raskem kui hommikune. Kolmandaks kipub ilusasse suveõhtusse mõni koosviibimine sõprade või perega ning trenniplaanid lükkuvad edasi.

Juhul kui ei ole võimalus minna hommikul trenni, siis vali palaval ilmal õhtune kellaaeg või tee trenni varjus. Pärast kella 19.00 hakkab õhk jahtuma. Kui on võimalus valida asfalt- või kruusatee vahel, siis vali kruusatee. Asfalt õhkab kuuma tunduvalt kauem ja rohkem kui kruusatee. Oluline on juua enne ja pärast trenni. Kui on plaanis minna võistlusele, siis tuleks juba eelnev päev juua tavalisemast rohkem. Soovitatav on juua kraanivee asemel mineraalvett, sest keha omastab seda paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles