Lugeja kirjutab: suvel joostes on pulsikell hädavajalik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trenni tehes jälgi oma pulssi.
Trenni tehes jälgi oma pulssi. Foto: SCANPIX

Naine24 suviste treeningnippide lugejamängu raames kirjutas meile lugeja, kes tuletab meelde, et palava ilmaga trenni tehes peab olema ettevaatlik.

Suvi on minu vaieldamatu lemmikaeg sportimiseks. Olen püsimatu ja rannas paigal lebada ei taha, aga kuldpruuniks tahan saada ometigi, ja seetõttu on arvatavasti kõige kavalam moodus ühildada jooksmine soojade päikesekiirtega. Olen teadlik leitsakuga aktiivse liikumise ohtudest ja usun, et oskus südant ülekoormuse eest kaitsta on tähtsamast tähtsam.

Kasutan pulsikella. Paljud harrastussportlased arvavad, et enesetunde järgi liikumine on piisavalt hea, aga minu peres on kogemus juhtumiga, kus see päris paika ei pidanud. Mõnikord võib inimene ennast ka üle hinnata. Treenin pigem põhimõtte järgi: 2-3 korda nädalas madala pulsisagedusega tund-poolteist korraga. Kuuma ilmaga joostes kipuvad teinekord jalgade kiirused õige väikesed olema, kuid aeglaselt kulgedes jõuab tegelikult päris palju ja pärast duši alt läbi käies on enesetunne maailma parim. Laeng terveks päevaks!

Vesi on mu parim kaaslane. Oli aegu, kui kõik suhkrurikkad mahlad ja limonaadid olid mu lemmikud. Millegipärast on üks väheseid jooke, mida armastan, nüüd puhas mullita vesi. Suvel voolab see kõrist alla õige mitmel korral päevas, enne jooksuringile minekut joon veelgi rohkem kui tavaliselt, et rajal kurk kuivama ei hakkaks.

Suveaja jooksuriietus võiks olla vastavalt päikese heldusele nii napp kui võimalik. Armastan mikrominipükse, õhkõrna kerget maikat ja suurt krunni pealael, mida värskendab pähe jäetav kuumakaitsega palsam. Samuti ei unusta ma kunagi päikesekaitsekreemi, mis on vähemalt faktoriga SPF 30.

Suvehommikuti võtan porgandikarva beetakaroteenikapsleid. Mulle meeldib tunne, kus tajun, et jume paraneb iga hetkega, lihased joonistuvad iga liigutusega ja nahk hingab suvega samas rütmis. Sellistel päevadel on jooksma minek puhas nauding ja pigem ei tahakski lõpetada.

Suvine sportimine teeb õnnelikuks. Tunnen, et olen palju ilusam, parem ja tervem kui muidu. Mis siis ikka, pulsikell peale ja mõõdukas tempos terviseradadele sörkima. Suvejooks on selle hooaja hittsõna!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles